Tehetek jogi lépéseket hogy védjem magam ?
Figyelt kérdés
Betegségemből adódóan rengeteg műanyag hulladék gyűlik össze. Fel hívtam az illetékes hulladék kezelőket akik azt tanácsolták elhelyezhetem szelektív hulladék gyűjtő ponton (nem veszélyes hulladék) Így is tettem, majd egy illető a zsákot meg bontva fényképet készített a hulladékról és nyilvános kép formájában autóm, rendszámom leírásával ki írta facebookra hogy illegálisan raktam oda a veszélyes hulladékot, én azért a kukáért nem is fizetek milyen jogon tettem ezt stb. Nem elég hogy autó és rendszám alapján már mindenki tudomást szerzett a betegségemről amit nem szívesen kötöttem volna a nyilvánosság orrára még rendőrségi feljelentést is tett ellenem. Tehetek bármit hogy védjem magam? Esetleg van bármi jogom arra hogy szót emeljek a megszégyenítésem ellen? Már ha ez annak minősíthető jogilag... Köszönöm a válaszokat2021. szept. 16. 07:34
1/10 anonim válasza:
Feljelentés személyes adattal visszaélésért és rágalmazásért, ha tudod bizonyítani,hogy az valóban nem veszélyes hulladék.
2/10 anonim válasza:
Nálunk úgy van szabályozva a gyűjtőpont, hogy kizárólag a tartályokba lehet rakni a hulladékot, mellé szabadon vagy zsákokban tilos. Aki mellé rakja, azt ötvenezerig terjedő büntetéssel sújthatja az önkormányzat. Kamerát is raktak fel. Azért csinálják így, mert csövestanyának nézett ki a környék, annyian rakták mellé a szemetet, amit persze elvitt a környéken az első szél, vagy szétbontották és szétszórták az emberek. A tartályokra is ki van írva.
3/10 anonim válasza:
A gyűjtőbe lehet rakni, nem mellé zsákostul, szóval te is hibáztál. A felejtelntést nem teheted semmisé, viszont a rendszám miatt tehetsz feljelentést.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a kukába raktam a hulladékot természetesen tudom bizonyítani hogy nem veszélyes hulladék.
2021. szept. 16. 09:39
5/10 anonim válasza:
Ezek szerint nem szabályosan dobtad ki a szemetet. Jól tette, hogy feljelentett. Attól hogy beteg vagy, még nem vagy felsőbbrendű és a törvények rád is vonatkoznak. És ez nem mentesít arra vonatkozólag sem, hogy másokat beteggé tehess a rengeteg műanyag hulladékoddal. Lehet, hogy a te létfentartásod ára ez, de emiatt a sok műanyag szemét miatt a jövőben sokkal több ember életét teszed tönkre.
6/10 anonim válasza:
És nincs egy csöpp lelkiismeretfurdalásod sem, hogy ilyen mértékben károsítod a környezeted, teszed tönkre a bolygónkat?
A földet nem a szüleintől örököltük, hanem az unokáinktól vettük kölcsön!
8/10 A kérdező kommentje:
Műanyag hulladékot helyeztem az arra ki jelölt szelektív konténerbe.
2021. szept. 16. 17:50
9/10 A kérdező kommentje:
Elnézést, de miért kéne hogy lelkiismeret furdalásom legyen? A betegséget nem én kértem, a hulladékot szabály szerint kezeltem nem az út mellett dobaltam el.
2021. szept. 16. 17:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!