Hibás termék javítása mennyi idő lehet maximum?
Webshopról rendeltem (cégre vásároltam) egy elektronikai terméket.
A termék hibásan érkezett, nem működött, visszaküldtem és termékcserét igényeltem. A webshop elmondása szerint cégként vásárolva csak javítást kérhetek, nincs ilyenkor termékcserére lehetőség. Ez igaz?
Illetve a másik, hogy kivártam a javítást amire nekem 30 napot írtak (túl is léptük) de semmi infó nem jött, ezért írtam nekik.
Annyi választ kaptam hogy a türelmemet kérik mivel a terméket külföldi szervizbe küldték ezért több idő.
Ilyenkor nem úgy van hogy 30 nap után kérhetem az összeg visszautalását vagy egy új termék megküldését? Mik a jogaim egy ilyen szituációban?
Olvasd el azt a szerződést amit a vásárláskor automatikusan elfogadtál. Ott van a cég honlapján, "általános szerződési feltételek" vagy "vásárlói szerződés" vagy "áruvásárlási szerződés" vagy bármi hasonló címen!
Vannak törvényi kötelezettségek, de ezen felül az érvényes amit te aláírtál a szerződésben. Lehet hogy benne van, hogy ez a 30 nap a külföldi javítás esetében kiegészül a postázás idejével, vagy hogy már 10 nap után kérheted a termék cseréjét, ezt nem tudni így kívülről. Van olyan amikor csak megjelölik az érvényes törvényt és akkor az a határidő lesz érvényes, meg mód ami abban van.
Árukeresőn megbízható boltként van értékelve illetve nagyon sok a pozitív visszajelzés is róla. Bár a negatív értékelőket nézve ugyanez a probléma mindenkinél, mint nálam is (hibás termék, 40 nap után kapta vissza a pénzt stb.)
Marhajó.......
Átolvastam de sajnos erről nincs szó. Igazából még arról sincs szó benne hogy cégként nem kérhetek cserét csak javitást.
A 30 napos javítás sem szerepel benne.
3 napos cseregarancia cèges vàsàrlàsra is èl, àtbæsztak
Ha kàrtyàs vàsàrlàs volt, akkor chargeback
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!