Egy rendszám miért személyes adat?
Figyelt kérdés
Elvileg azért kell kitakarni. Nekem a problémám ezzel hogy a rendszám az autóhoz tartozik és nem az emberhez, ha eladja az autót a rendszám nem változik, nem tarthatja meg, vesz egy újat akkor a régiével nem cserélheti ki.2021. aug. 26. 08:40
1/11 anonim 

válasza:

Beazonosítható segítségével az ember, aki elkövette az úton azt, amit.
2/11 anonim 

válasza:

A legtöbb helyen inkább csak óvatosságból takarják ki. Szerintem akkor lenne az, hogy ha egy egyszerű ember is hozzá tudna férni, hogy kié az autó, meg hol lakik, stb. De ilyen nincs, csak hatóság tudja. Egy autót pedig kb bárki vezethet (tehát nem is biztos közel sem, hogy épp az van vele, akinek a nevén van).
3/11 anonim 

válasza:

Nem az. Nem értem honnan veszed.
4/11 anonim 

válasza:

"Beazonosítható segítségével az ember, aki elkövette az úton azt, amit."
Az az egy mondjuk egészen biztosan nem azonosítható be. Én egyszer kölcsön adtam az autóm egy ismerős hölgynek, néhány hónap múlva jött egy gyorshajtási bírság fotóval. Amin egy nagy kancigány vezeti az én autóm. Még a fotó alapján sem sikerült beazonosítani a mai napig. Kénytelen voltam én kifizetni. A rendszám egyébként is a gépjármű egyedi azonosítója, nem pedig személyé. Adni venni tudod és megy vele a rendszám is. Személyhez egyáltalán nem köthető ezért személyes adatnak sem minősül.
5/11 anonim 

válasza:

"Elvileg azért kell kitakarni."
Újabb tévedés. Nem kell kitakarni. Ezt sem tudom honnan veszed.
6/11 anonim 

válasza:

Összegezve: A kérdés egy eleve hamis állításra kérdez, így válaszolni sem lehet rá. A forgalmi rendszám nem személyes adat.
7/11 A kérdező kommentje:
#6 akkor mégis miért mondják hogy ezért kell kitakarni?
2021. aug. 26. 09:43
9/11 anonim 

válasza:

Mert a felesegem eszreveszi a fenykepen, hogy az adott idoben a csajom haza elott parkoltam es abbol aztan lesz nemulass :)))
10/11 anonim válasza:
Minden adat, amely közvetlenül vagy közvetve személyhez köthető, az személyes adat. Ha a nevén van az autó egy személynek, akkor a rendszám személyes adat, mert közvetve köthető hozzá. A forgalmiban benne van a rendszám és a tulaj. Tök mindegy, hogy beazonosítható-e, mivel közvetve hozzá köthető a rendszám a személyhez, így személyes adat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!