Ügyvédek feladata az ügyfelük védelme. Végülis akkor akár együtt hazudhatnak vagy hogy van ez?
Szóval egy példán keresztül:
Azt mondom nem én öltem, közben én voltam. Ezt elmondom az ügyvédemnek is őszintén akkor ő az alapján dolgozik hogy én ártatlan vagyok és ment a bíróságon vagy csak enyhíteni próbálja az ítéletet?
Ügyvédi titoktartásról nem hallottál még?
Pontosan úgy van ahogy gondolod, ha elmondod neki, akkor is megpróbál megmenteni.
Tehát azt mondom hogy figyelj Jóska ott voltam leszúrtam.
Mondjuk már azt hogy nem!
Akkor azt az allaspontot fogja tartani hogy nem voltam ott?
Nem az ügyvéd tesz vallomást, hanem te. Az ügyvédet senki nem kérdezi meg arról hogy te, a védence bűnös vagy-e, mert tudják, hogy neki ez lényegtelen, az a munkája, hogy a te jogaid se sérüljenek.
Ez nem Amerika, itt nem úgy megy hogy jól tud az ügyvéd hazudozni akkor meghatja az esküdteket és majd felmentenek. A bíróságon az ügyész bemutatja a bizonyítékokat és ha azok ellened szólnak akkor el fognak ítélni, ha nem elég a bizonyíték hozzá a bíró szerint, akkor meg nem fognak elítélni. Az ügyvédnek az a feladata hogy az eljárás megfelelően menjen végig és a jogi szövegeket neked is legyen aki elmondja, a jogaidról legyen aki szól, a bizonyítékokat te is időben megnézhesd, tanúkat is kereshess a védelmedre stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!