Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan számolják a pengehosszt...

Morisz123 kérdése:

Hogyan számolják a pengehosszt Magyarországon?

Figyelt kérdés
Vettem utazás alatt egy pillangókést (szuvenírnek nyilván és nem vagánykodni vele), viszont nem tudom eldönteni hogy legálisan kivihetném utcára, ha úgy adódna. Itthon 8 cm ugye a megengedett, viszont a kés hajlított, “hullámos” formájú így a teljes élezett hossz meghaladja a 8 cm-t, de egy vonalban nézve, a kiindulástól a végpontig viszont 8 cm-en belül van. Egy hozzáértőtől szeretnék tanácsot csak és nem kioktatást hogy minek kés, mivel semmi szándékom utcán hordani vagy bármi esetleges illegális vagy felelőtlen dolgot csinálni vele. Köszönöm a választ előre is :)

2021. aug. 21. 09:52
 1/8 anonim ***** válasza:
29%
A pengehossz a penge hosszát jelöli, nem mást - ha az 8 centi, nem viheted közterületre. De ne vigyél utcára kést, mert csak bajod lehet belőle. Ha nem tudod használni azért (elveszik és beléd állítják), ha tudod használni azért (mást ölhetsz meg vele), ha pedig azzal akarsz villogni (és másokat megfélemlíteni), akkor azért. Nem tudsz jól kijönni belőle.
2021. aug. 21. 10:10
 2/8 anonim ***** válasza:
52%

Nincs meghatározva a törvényben.

Nekem eszembe sem jutna hullámosan mérni, rendőrnek sem, nincs is rá eszköze, szóval ha vonalzóval egyenesen mérve 8cm akkor jó.

2021. aug. 21. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Amíg nem veszed elô addig nincs gond, ha meg már elő kell venni akkor nem számít az az egy-két centi. Olyan helyre ne menj, ahol várható, hogy esetleg megmotoznak, mert elveszik, akárhány cm-s a penge.
2021. aug. 21. 10:14
 4/8 anonim ***** válasza:
#3 ez hülyeség, nem veszik el. Ha mégis akkor később a rendőrnek lesz belőle baja amikor panaszt tesznek ellene és kiderül hogy semmi jogalapja nem volt az elkobzásnak.
2021. aug. 21. 10:16
 5/8 anonim ***** válasza:
Se a vágóél, se a szúróhossz nem lehet 8cm feletti; a te esetedben a szúró alatta van, de a vágó felette, vagyis utcán elcsomagolva lehet nálad.
2021. aug. 21. 10:31
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

8 centi méter alatt nem szólhatnak.

Amúgy ajánlom hogy ne villogj vele,mert:

A)kiveszik az kezemből

B)Te ölöd meg ő

2021. aug. 21. 10:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Mint ahogy leírtam továbbra sincs olyasmi szándékom amiről sokan írtatok. Azért kérdeztem hogyha feltétlenül közterületre kellene mennem vele (pl hamarosan költözés miatt A pontból B-be elszállítani vagy esetleg egy ismerősnek vagy családtagnak megmutatni milyen jól néz ki).
2021. aug. 21. 12:43
 8/8 anonim ***** válasza:
#4: Tőlem vettek már el kisebbet is, meg kalapácsot is. Később visszakaptam, de nekem kelkett utánajárnom.
2021. aug. 21. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!