Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet ebben az esetben tenni?

Mit lehet ebben az esetben tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tavaly decemberben elhunyt a nagybátyám. Örökös vagyok utána. Hagyatéki tárgyalás még a kanyarban sincs. Ám de...

Volt egy lakása, garázs, autó, bankszámlán összeg stb.

Együtt élt 4 évig 1 nővel és a nő fiával aki 13 éves.

Együtt laktak az öröklésre váró lakásban. A nő a mai napig ott él, hiteget minket, hogy megakarná venni a lakást, de először albérletként bérelné. December óta nem fizeti a közösköltséget és még kitudja mely díjakat nem fizeti. Fel sem merül benne, hogy megkérdezze, hogy fizessen e bármit, hogy ott él. A gyerek miatt gondolom kitenni sem lehet, illetve a lakás, mint tulajdon még nincs megörökölve. Ilyenkor mit lehet tenni? Minden papír a nőnél van, mert oda sem adja. Mint kiderült le sem adta a közjegyzőhöz a papírokat. Mikor ezzel szembesítjük, mindig màs és más közjegyzőt mond. Az autó slusszkulcsát állítólag nem tudja hol van, ahogy a garázs kulcsot sem ésatöbbi. Mit lehet ilyenkor tenni? Rendőrség? Vagy vàrjunk a hagyatéki tárgyalásra? Nem volt bejegyzett élettársi viszonyuk, nem tudja igazolni a nő, hogy jogosan él ott, max a lakcím végetti tulajdoni beleegyezés. A bankkártya sincs meg, aminek állítólag amúgysem tudja a kódját. Természetesen a lakásban az összes bútort ő vette és ő újított mindent a lakáson.... Aminek az árát kiköltözés esetén kéri vissza. Totál agymenés. Ja és a lakáson jelzálog van, ami valami használati tárgy hitelre vétele miatt került rá és az nincs fizetve lassan 9 hónapja, mert nincsen semmiféle dokumentumunk, hogy fizessük. Haláleset esetén ez kamatozódik, esetleg lefoglalnak majd valamit?

Köszi előre is.

2021. aug. 21. 02:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%

"Nem volt bejegyzett élettársi viszonyuk"

Innentől megoldott a kérdés, 0 joga ott lenni.

2021. aug. 21. 05:30
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
Meg kell bízni egy ügyvédet.
2021. aug. 21. 07:00
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Tehát valaki, akit senki sem ismer illegálisan beköltözött a lakásba? Hát, azért itt látok pár megoldást. De igen, keressetek ügyvédet.
2021. aug. 21. 07:04
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Jogcím nélküli lakó kilakoltatását kell elindítani, ha ennyire nem konstruktív. Amúgy ismerősi körben 4 hónap alatt lement mostanában egy hagyatéki, itt valami nem stimmel... Azonnal keresd meg az illetékes közjegyzőt, lehet, hogy át lesztek vágva...
2021. aug. 21. 07:06
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

"a lakcím végetti tulajdoni beleegyezés"

???

2021. aug. 21. 07:17
 6/13 anonim ***** válasza:
14%

A lakás, mint tulajdonon bizony meg van örökölve, a tiéd, max. nem került eddig a nevedre. (Az elhalálozás pillanatától az örökösé, aki szedi a hasznát, viseli a terhét.)

Közjegyző. Az örökhagyó utolsó bejelentett lakcíméhez tartozik egy közjegyző, a polgármesteri hivatalban a jegyző, vagy aki a hagyatéki leltárt fölveszi, meg tudja mondani név szerint, hogy ki az.

Nem mászkálnék se ügyvédhez, se bíróságra, hanem elsétálnék oda két csúnyabácsival, és megkérném, hogy tolja el a bringát, a lakás papírjait pedig adja előtte át.

2021. aug. 21. 08:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően ott a gond, hogy még nem te vagy a tulajdonos, így igazán tenni se tudsz semmit legálisan.

Tudod valamivel igazolni, hogy te vagy az egyetlen örökös? Ha aigen, akkor talán elindíthatsz egy peres eljárást. De mire lemegy, addigra a hagyatéki is lemegy.

2021. aug. 21. 08:42
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem egyedüli örökös vagyok, de senkinek sem kívánatos a nő a házban. Én külföldön élek, az otthoni örökösök teszetoszák. Nyomozok az ügyben, de eddig sikertelen, hogy megtaláljam a közjegyzőt, aki a hagyatékban eljár. Az egyik örökösnek állítólag van megbízva ügyvéd, bár ez nem túl megbízható információ. Engem csak az zavar, hogy lesznek esetleges költségek, mint hiteltörlesztés, ami ránk hárul.

Ahhoz, hogy bejelentkezhess egy lakcímre, kell a tulajdonos beleegyezése, a nő már jó ideje a lakásban élt, még az elhunyt beleegyezésével, hisz egy pár voltak.

2021. aug. 22. 02:17
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak az számít, amiről papír is van. De szerezz ügyvédet.
2021. aug. 22. 05:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy elindult az ügy - 3 éve csináltam végig mindkét szülőnél -, az utolsó lakcím szerinti jegyző kiküldi a felszólítást a hagyatéki leltár leadásáról, ez a levél valószínűleg az "özvegy" birtokában van, és időhúzásra játszik.

Pampoghat a felújításról és a bútorairól, ha nincsnek számlái, fújhatja.

Tényleg az a megoldás, hogy ügyvéddel felszólítani, hogy adja át a hivatalos dokumentumokat, mert az összes, az időhúzása okán keletkezett pluszköltség őt fogja terhelni.

A temetést ki fizette?

És még valami, amikor én örököltem egy kisebb garzont - társasházi -, szóltam a közös képviselőnek, hogy van ez a hagyatéki cirkusz (nálunk más módon volt nehezített a pálya), azt mondta, hogy ha jogerős lesz a végzés, ráérek a közösköltséget befizetni, így is történt. A lényeg, hogy tudjon róla. Mondjuk ott a társasháznak volt pénze, tudtak ránk várni, nálatok nem tudom, mi a helyzet.

2021. aug. 22. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!