Támogatnátok a halálbüntetés bevezetését, vagy nem? Miért?

Támogatnám. Eleve szerintem egy az egyben át kéne vennünk az USA-béli jogrendszert mindenestűl.
Ott nem pátyolgatják a bűnözőt.

Szerintem is be kellene.
Vannak akik ki-be sétálgatnak a börtönbe. Először lopásokkal, betörésekkel kezdik, ülnek pár évet, szabadulás után kirabolnak egy boltot, megint ülnek pár évet, majd ismét szabadulás után agyon verik egy baltával az élettársukat.
Kérdezem én, az ehhez hasonlóakat minek tartani az állam pénzén kb az életük nagy részében? Egyszerűen a föld alá kellene küldeni őket, ha nem tudnak hasznos része lenni a társadalomnak.
De szigorúan csak egyértelműen bizonyított esetben engedélyezném a halálbüntetést, mikor kamerafelvétel, DNS vagy más módon egyértelműen bizonyított hogy ő az elkövető.

Az USÁ-ban egyre több államban törlik el, nagyon helyesen. Az egész civilizált világban csak ott van halálbüntetés, illetve Japánban és Dél-Koreában.
Nem a középkorban élünk. Bár az első három válaszolót látva elkeserítő a kép.

"Támogatnám. Eleve szerintem egy az egyben át kéne vennünk az USA-béli jogrendszert mindenestűl.
Ott nem pátyolgatják a bűnözőt."
És mire mennek vele, bocikám? Gyilkossági ráta 100,000 lakosra kb. nyolcszorosa a magyarénak. Bűnözési visszaesési ráta 70% körüli, míg az EU-átlag 40 valahány.
Hol vannak a keménykezűségük kézzelfogható pozitívumai azon kívül, hogy a buta prolik proliskodhatnak a hírek olvasatán? Természetesen magukból hülyét csinálva.
Mínuszos elrettentő hatása van az USA büntetési rendszerének az európai megközelítéshez képest.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!