Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nagynéném után örökölhetek...

Nagynéném után örökölhetek ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Nincs se gyereke, sem élő testvére. Én vagyok a legközelebbi rokona. Viszont pár éve lett egy élettársa. Nem kívánom, de ha úgy alakul, én fogok utána örökölni, vagy az élettársáé lesz minden ha túléli?
2021. aug. 15. 17:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Te
2021. aug. 15. 17:19
 2/4 anonim ***** válasza:
Igazából a végrendeletétől függ. Ha nincs, alaphelyzetben te örökölnél.
2021. aug. 15. 17:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha időközben nem hagyott hátra végrendeletet, nem ajándékozta ingó és ingatlan vagyonát az élettársára vagy másra, titokban nem ment férjhez az élettársához, akkor van esélyed, de biztosabbra mehetsz, ha tőle megkérdezed.
2021. aug. 15. 18:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Az élettárs nem szerepel a törvényes örökösök sorában.

Két módon örökölhet mégis:

1. Végrendelet. Ebben az esetben 2/3 rész az övé, 1/3 rész (köteles rész) pedig a tiéd.

2. Végrendelet hiányában: ha valamiről bizonyítani tudja, hogy az ő pénze benne fekszik, az örökség arányos része. Pl. a ház tetőzetét az ő pénzéből cseréltették le, vagy a nagynéni nevére vett autóra ő adta a pénzt. De nyilván ez nem bemondásra megy, hanem valami bizonyító erejű dokumentum kell hozzá, esetleg tanúk vallomása.

2021. aug. 17. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!