Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Házasságban élünk de semmit...

Házasságban élünk de semmit nem tudok a pénzügyeinkről (zsarolás, manipulálás), mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
30 éve házasságban élek. A férjem több vállakozást vezet, egyikben én is ott dolgozom de sajnos mint "alkalmazott". Ki van fizetve a havi bérem de ő veszi fel a bevételeket. Egész életünkben titkolta a pénzügyeket. Elképzelésem sincs hogy mennyi megtakarításunk(?) van. Mindig kérnem kellett tőle pénzt ha úgy volt hogy vennék valamit mondjuk a konyhába vagy bármi. Most viszont elegem lett. Nem érzem magam szabadnak, nincsenek saját döntéseim, a hatalma alatt tart és nem tudok elmenni, mert nincs hova vagy kihez és a havi 200 ezer forintos fizetésből amit ad a munkámért nem igazán tudok akár egy lakást is venni. Ő folyamatosan költi a milliókat de nekem nem mondja el vagy teszi szabaddá hogy esetleg én is vegyek ki belőle. Mit tudok tenni??? Egy drasztikusan nárcisztikus emberről beszélek amire nemrég nyitották fel a szemem. Menekülni akarok tőle mert nem bírom tovább!! Mik a jogaim? Hogyan tudnám bizonyítani vagy nem tudom hozzájutni ehhez a pénzhez akár jogi úton? Hiszen házasságban élünk, fele jár nekem is, nem így van? Segítsetek könyörgöm!!
2021. aug. 14. 00:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%
Várj még 30 évet.
2021. aug. 14. 00:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Első lépésben ügyvédet javaslok (válópereset), ő mindenben felvilágosítást tud adni.
2021. aug. 14. 00:54
 3/11 anonim ***** válasza:
35%

Ez nem komoly kérdés volt, ugye?

30 évig megfelelt neked hogy mindent a férjed intézett helyetted és most hirtelen eleged lett belőle?ű

MIÉRT NEM KÉRDEZED MEG TŐLE?

EDDIG miért nem kérdezted meg? Eddig miért nem akartad hogy része legyél az életének? Eddig miért fogadtad el hogy semmit nem tudsz róla?

Honnan a tökömből kellene azt tudni a férjednek, hogy neked ez így nem jó, ha nem is próbáltad meg rávenni, hogy másképpen legyen?

Mi az hogy költi a milliókat? Az a kettőtök pénze, nem az övé!

Ja, és ne kezdj bele a szidalmazásba, én is nő vagyok, majdnem 25 éve férjnél és nálunk is a férjem kezeli a CSALÁDI kasszát. De soha nem volt az az ő pénze, ezt az elejétől tisztáztuk. Éppen úgy közös a kassza most, amikor ő keres többet, mint akkor volt amikor az én fizetésem volt háromszor akkora mint az övé.

2021. aug. 14. 02:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Vàlàs, vagyonmegosztàs
2021. aug. 14. 13:44
 5/11 A kérdező kommentje:

Minden évben feljött ez a téma amikor mondtam neki hogy azért mégis hova tette a pénzt ( ha esetleg bármi történne vele itt vagyok 3 gyerekkel) de soha nem válaszolt vagy csak valami cinikus viccel elterelte a témát.

Sajnos csak most jutottam el oda hogy felfogjam ez nem normális ami nálunk zajlik. Pszichológushoz kezdtem járni aki felnyitotta a szemem. Én eddig ebben a hittben voltam hogy ez a "normális". Ezért írtam hogy most lett elegem...Sajnálom hogy nem előbb kerestem fel szakembert.

2021. aug. 14. 13:54
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

#5 "Pszichológushoz kezdtem járni aki felnyitotta a szemem. Én eddig ebben a hittben voltam hogy ez a "normális". "

Szóval majdnem 30 évig boldogan éltél a férjeddel és jó volt neked az a helyzet hogy az ilyen kérdésekkel ő foglalkozott és nem te. Majd elmentél egy pszichológushoz, aki "felnyitotta a szemed".

Na most akkor döntened kell kit cserélsz le, a férjedet vagy a pszichológusodat. Ha előtte jól megvoltatok a férjeddel, akkor a pszichológusodat dobd ki a fenébe - ha meg válni akarsz akkor válj el, ehhez ügyvédet keress!

2021. aug. 14. 15:21
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget:)
2021. aug. 14. 16:39
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A törvény szerint, ha a vállalkozást a házasságkötésetek után alapította a férjed, hiába van csak az ő nevén, minden hozama 50-50%-ban közös.
2021. aug. 16. 18:02
 9/11 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

A bíróság lekéri az utolsó öt év anyagát, és meg tudja állapítani, mennyi volt a hozam, és mennyit vett ki belőle. Annak a felével neked tartozik.

Még ne mondd el neki, mert mindent átmenekít egy másik cégbe. De ha igen, azt is kövesd figyelemmel, mert a bíróság azt is lekéri. Nem tudja már kisíbolni.

Ha pedig becsődölteti úgy, hogy kivonja a tőkét, stb., akkor az csődbűntett és sok-sok évet kap érte.

Okosan, hiszen ott a 3 gyerek.

Az ostoba megjegyzésekkel ne törődj. Ismerem az olyan vállalkozó férfiakat, akik nem engednek betekintést a cég ügyeibe, pontosan, mint a férjed.

Jó tökös ügyvédeet fogadj, megéri, mert kitapossa belőle, ami a családodnak és neked jár.

Ugyanis, míg ő cég ügyeit intézte, te is dolgoztál, nevelted a gyerekeket, elláttad a háztartást, stb., stb.

És ezt a jog, a bíró maximálisan beleszámolja. Akkor is beleszámolná, ha nem dolgoztál volna, hanem háztartásbeliként a családi háttérként láttál el volna minden feladatot.

Fel a fejjel!

De ne add ki neki a kártyáidat, hogy mire készülsz.

Szépen gyűjts össze, ments le minden dokumentumot a céggel kapcsolatban.

2021. aug. 16. 18:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Őt ajánlom! Kőkemény, zseniális ügyvéd, és a te ügyedben profi!

[link]

2021. aug. 16. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!