Kaphat-e karteritest a vendeglatohelytol a csaladtagom,ha az utcan elhelyezett polc (hamutarto egyeb tartasara szolgal)-ba belevagodik a valla es eltorik?
Az eset valos esemenyen alapszik.
En nem szandekozok karteritest kovetelni. A csaladtagom se. Mindannyiunknak van eleg munkaja,nem elunk ezen nagyszeru penzforras lehetosegevel.
A tortenet:
A belvaros egy kocsmaja a kb 2 meter szelessegu jardara kitesz egy kb 20 cm szeles polcot es kerek femasztalokat 4-5 szekkel/asztal. Ez nappal nem okoz problemat. El lehet felni az uton.
A kozvetlen mellette levo fa negyzet alakban 1 m magasan vasraccsal korbe van keritve.
Beton viragladak vannak a jardan :a jarda es uttest hataran .
Igy az asztalnal ulo arrebb nem tud menni. A vele levo kutyajat max az asztal paracsolja,ha az ott marad. Sajat akaratabol.
Este viszont mentem ki a kapunk a kutyakkal. befordultam a kocsma fele es miutan behuztak a kutyak mar az iranyba,ott volt mar a vasraccsal korbekeritett fa. (Igy nem tudtam volna kiterni raadasul nagyon kellett sietnem,mert a megelhetesem mult azon a munkan. )
Ezutan eszleltem a kutyajukat.
( Megjegyzes:Elotte is meg utana is hataridos munkam volt es a kutyak egesz nap otthon ultek,energiaval tele. 8 percem volt oda meg vissza erni veluk,hogy a munkam tovabbra is tudjam vegezni anelkul,h az ugyfel meggondolja magat.)
En abban biztos voltam,h ha a kutyaknak kiadom a < egyenesen > parancsot,akkor ok egyenesen hsladnak keresztul azon az utszakaszon,kiveve,ha az ott ulo kitamad. Akkor viszont megvedik magukat.
( A helyzetet ugy iteltem meg,h az asztalnal ulo kutya marad az asztal alatt meg nem is szol semmit. Az enyemek meg alapbol nem kezdemenyeznek soha. Igy biztos voltam benne,hogy gond nelkul egyenesen athaladok.)
Gond nelkul at is haladtam ,de ugye emberekkel megtoltve az asztal es szekek mar kijjebb kerultek es bejjebb kellwtt hyladnom a jardan. Az egesz gyorsan hirtelen es sietseg kozbe volt: igy teljes erovel nekicsapodtam a polcnak. A zuzodas most is latszik.
Annyira ideges lettem,h kb szandekosan csobehuzzak a jarokelot es belekeveritik egy balesetbe vagy a kutyaikat lehetseges koniktusba,h ha ki akarja kerulni az asztalnal uloket,h foldohvagtam 2 uveg hamutartot a polcrol.
Ez az egesz ejjeli sotetben tortent.
Ezek utan,h balesetet szenvedtem ,meg velem orditozott a pincer miutan feljott a hangra.
Egyszeruen nem hiszem el ,h az onkormanyzat erre engedelyt adott,h igy leszukitsek a jardat a fent korulirt modon(fak korbekeritese , beton viragladak,asztalok korbeulve szekekkel ) menekuloutat se hagyva.
Ugy tudom,h a jarokeloket nem lehet akadalyozni a jarda gyalogosforgalmaban. Nem kenyszeritheto a gyogos,h lemenjen az uttestre vagy a masikoldalra.
Gondolom a valaszadok mind szepen mosolyogva mentek volna tovabb az eros fajdalmukkal a vallukban arra gondolva,hogy milyen jol hozza a hasznot a kocsmanak ez a sok kihelyezett elem a kozteruleten,barmekkora balesetet is okoz mikozben neki meg serult vallal is dolgozniuk kell a megelhetesert nehez fizikai es szellemi munkat egyarant minden nap.
Kerdesek:
A kozteruletes megbunteti oket a kihelyezett cuccokert?
Ha vkinek eltorik ilyenkor a valla,kap e karterites forintban?
Ha elreped? Eletkora befolyasolja a karteritesi osszeget?
Ha egy gyerek feje utkozik bele es agyrazkodast szenved,mekkora a karterites?
Hany embernek kell balesetet szenvedni a polc miatt,h az onkormanyzat leszedesse a polcot?
En nem akarok karteritest kerni,de megiscsak felhaborito,hogy meg most is szerintuk en vagyok a hibas,h nekimentem.
Nekimehet barki mas,gyerek fejjel is,agyrazkodast szenvedhwt stb. Sokkal komolyab serulesek is lehetnek. Nappal kiallnak felfele mutato hegyes kampok afalbol ott. Abban a magassagban levo arcra belathatatlan karokat okozhat. A katasztrofavedelem biztos,h nem engedne.
Biztos,h nincs engedelye semmire a reakciojabol itelve es ilyet nem szokott engedelyezni az onkormanyzat. Ez mar sok ,amit oda kihelyez.
Nem nem és nem. Jól nézne ki hogyha a hülyéknek kéne fizetni azért mert hülyék :D ezzel a beszűkült hihetetlenül primitív logikádat megfordítva, minek neked kutya? Miért ott mész a kutyákkal? Miért nem lehet időben elindulni? Ha nem lehet, minek neked kutya a belvárosban hogyha sietni kell miattuk?
Ez amit csináltál körülményektől függően garázdaság, minimum rongálás szabálysértése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!