Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabálytalan itt tárolnom a...

Szabálytalan itt tárolnom a kerékpárom (társasházban)?

Figyelt kérdés
A másodikon lakom, és a kerékpáromat itt tartom fenn a korláthoz rögzítve. Ez a lakás legfelső emelete. Velem szemben nem lakik senki. Ki lett téve egy papír, hogy lényegében minden tárgyat el kell vinni a lépcsőházhoz, mert nincs biztosítva a menekülési útvonal tűz esetén. Én úgy gondolom, hogy senkit nem veszélyeztetek, mert csak én menekülnék onnan, és így is biztosítva van az 1,1 méter, amit olvastam. Vagy rosszul tudom, tényleg semmi tárgy nem lehet a lépcsőházban?
2021. aug. 11. 23:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Elvileg nem lehetne semmi. Gyakorlatilag meg sok társasházban nincs annyi tároló,mint amennyi kerékpárnak,babakocsinak el kéne férnie. Emiatt akik kiszorulnak a tárolóból a lépcsőházban kiteszik az ajtó mellé.

Szerintem ne zárd hozzá a korláthoz,csak a biciklit zárd le és tamaszd oda.

2021. aug. 11. 23:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Valóban szabálytalan úgy tárolnod a kerékpárodat, a tűzvédelmi szabályoknál lényegtelen hogy van-e egyáltalán lakó a lakásban, akkor sem szabad a menekülési útvonalat elzárni vagy korlátozni.

Ezzel sokszor foglalkoznak, mert sokan szeretnék akár csak szebbé tenni a lépcsőházat virágkaspókkal a földön, vagy polcokkal, egyebekkel növelni a tárolóhelyeket. Sajnos tényleg szabálytalan és nem az 1,1m-es szabály miatt, hanem mert menekülési útvonalon nem lehet kerékpárt elhelyezni még akkor sem ha a menekülésre meg van a szükséges méret a kerékpár szélességén kívül is.

Kerékpárt ott lehet tárolni ahol már nincs menekülési útvonal, a folyosó azon végén ami a bejárati ajtón túl van és már nincs újabb lakás.

Ezen a linken nagyon jól leírják, az ábrákon színekkel is jelölik és külön a végén ott van felsorolva, hogy mit lehet elhelyezni a lépcsőházban, mit nem.

[link]

2021. aug. 11. 23:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Itt azt írja hogy zsákfolyosó végfalánál elhelyezhető. Mi az a zsákfolyosó?
2021. aug. 12. 00:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Zsákfolyosó,mint a zsákutca. A legvége a folyosónak,ahol fal van.
2021. aug. 12. 00:07
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Már ahol van zsákfolyosó.

Mi is ott tároltuk, kijöttek ellenőrizni, és fel lettünk szólítva, hogy a menekülési út korlátozásáért (tűzvédelem) bírság jár a társasháznak, ha nem visszük el onnan. Elvittük. Nyilván lehet, hogy soha nem lesz tűz a házban, de ha mégis, emberélet múlhat azon, hogy a tűzoltót korlátozza.

2021. aug. 12. 08:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak neked fontos a menekülőút, hanem a tűzoltóknak is, akik oltani mennek, ők simán fennakadhatnak rajta, ill. eléjük dőlhet, ha már sérült a rögzítője.

Nálunk is kint vannak a foszforeszkáló táblák a lefelé vezető lépcsőkhöz, pedig két szemben lévő bejárati ajtó van csak, egyik oldalon fal, másikon a két lépcsősor.

2021. aug. 12. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!