Hagyatéki végzés során csak a hagyatéki költséget szokás dokumentálni?
Figyelt kérdés
Elhunyt egy rokonom édesapám családjából sajnos Ő sem él már... így én örökös lettem, nem tartom a kapcsolatot az elhunyt családjával. Ma kaptam postán hagyatéki végzést 15 napon belül fizessek be X Ft-ot hagyatéki költségre, hagyatéki tárgyalás nem lesz személyesen csak ha az örökösök közül valaki fellebbez. Nem voltam még ilyen helyzetben(szerencsére) ilyenkor én öröklök valamit? mert itt csak hagyatéki költség szerepel.2021. aug. 11. 14:59
1/1 anonim válasza:
Szerintem kérdezz/érdeklődj utána, mert ha csak adósságot örököltél, akkor a legjobb az örökséget visszautasítani, és akkor nincs vele gond.
Szóval, hogy egyáltalán megérné-e a hagyatéki költség befizetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!