Megváltoztattam a nevem angolos hangzásúra mielőtt kiköltöztem Angliába. Mivel jár s hogy működik ha vissza változtatom az eredetire?
Addig oké hogy haza megyek vissza veszem a régi nevem, megcsinálok mindent ami kell ( személyi, útlevél stb) de mikor vissza jövök Angliába aztán hogyan tovább, fogalmam sincs.
Igazából a jelenlegi nevemmel mondhatni jobban tudok itt “érvényesülni” Mindenki kitudja mondani, egyszerű angolos név, megjegyzik. De magyar társaságban épp az ellenkezője és nincs kedvem magyarázkodni. Magyaroktól nem is szeretem ha a “kamu” nevemen hívnak 😀 Köszönöm a válaszokat!
Egyszerűen döntsd el mit akarsz, mi legyen a neved és azt tartsd meg! Ne ugrálj ide vagy oda, hanem dönt egy név mellett! Ha neked fontosabb hoyg kint könnyebben mondják ki a neved akkor vállad, hogy a magyarok meg értetlenkedni fognak és el kell magyaráznod. Ha ezt nem akarod, akkor meg ne változtasd meg másra a nevedet csak mert majd az angolok nem tudják kimondani! Mivel te is kamu névnek nevezted, nyilvánvalóan nem akarod hogy ez maradjon a neved. Csináltasd vissza és utána meg tanítsd meg másoknak hogyan kell kimondani. rengeteg magyar származású ember él kint a briteknél is meg Amerikában is és megoldják.
Az egyik népszerű filmsorozatban pl. az egyik női szereplőnek volt Bela a neve, a történet szerint is Lugosi Béla után, aki az első vámpírt játszotta a filmvásznon. Nekik a Béla kiejtése már nem maradt meg, lett belőle Bela, és így jó volt egy női szereplőnek is. Semmi gond!
Pontosan úgy kell csinálnod, mint ahogy első alkalommal csináltad. Be kell adnod a kérvényt a névváltoztatásra. Nincs olyan, hogy "visszacsinálási eljárás". Most ez a neved és ha meg akarod változtatni, akkor pontosan ugyanazt az eljárást kell végig csinálnod.
Miért a brit oldalon nézed a törvényt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!