Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tényleg állampolgári kötelessé...

Tényleg állampolgári kötelességem megnézni a szomszédot éjnek éjjelén hogy él-e még?

Figyelt kérdés
Egy falu szélén lakok, már-már tanya. A szomszédom 85 éves és már senkilye sincs. Rengetegszer voltak öngyilkos gondolatai, rengetegszer volt pszihiátrián, minden mentális baja van. Egy ideje azt játsza hogy pár hetente felhívja az önkormányzati szociális gondozót vagy éppen a jegyzőt, attól függ ki veszi fel éjjel, és elbúcsúzik tőle. Ilyenkor ők meg engem riasztanak hogy megy ki a rendőrség, mentő de mivel legalább 15perc azonnal menjek oda hozzá. Már 4x előfordult, és elegem van. Legutóbb azt mondtam hogy én ugyan nem, de azt mondták hogy állampolgári kötelességem segítséget nyújtani, ha elmulasztom akkor engem is felelősségre vonnak ha megöli magát és mehetek börtönbe, 3 évre.
2021. aug. 8. 16:59
1 2
 11/18 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Lusták kimenni inkább megfélemlítenek. Tiltsd le a számukat. Vagy változtass számot. A szociális gondozók ezért kapják a fizut. Legalább is biztos több közük van hozzá mint neked. Éjszakára kikapcsolni vagy lehalkítani a telefont és kész. Ne foglalkozz velük. Ne hogy már a szociális munkás helyett dolgozz. Hülyék ezek. Egyáltalán mi van ha otthon se vagy? Mond nekik állandó éjszakás vagy. Melóban nem telefonálhatsz. De én egyszerűen letiltanám.a számukat.
2021. aug. 8. 18:16
 12/18 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az lehetséges hogy van olyan törvény hogy köteles vagy segíteni életvedzély esetén. De csak ha tudsz róla. Ha nem veszed fel a telót letiltod a számuk stb akkor ugye nem tudsz róla. Azt csá
2021. aug. 8. 18:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tiltsd le a számukat vagy kapcsold ki a telefonodat és ignoráld az egészet. Nehogy már te állj készenlétben, amikor semmi közöd az egészhez. Azért nem kerülhetsz börtönbe, hogy nem vetted a fel a telefont - a kötelezettségedet pedig nem is teljesíthetted, hiszen arról se tudnál, hogy baj van. Röhejes az egész.
2021. aug. 8. 18:28
 14/18 IV. KecskeShajt ***** válasza:
100%
A helyedben elmennék a rendőrségre és megkérdezném, van-e ezeknek az embereknek joga hozzá, hogy éjszaka zaklassanak és a bebörtönzéseddel fenyegessenek.
2021. aug. 8. 18:35
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs bekapcsolva a telefonod, vagy csak nem veszed fel, akkor biztos hogy nem jár érte semmi. Ha szólnak, hogy menj át, te meg azt mondod, hogy nem, akkor el tudom képzelni, hogy lehet valami következménye. Szerintem beszélj egy ügyvéddel, hogy mit lehetne kitalálni.
2021. aug. 8. 19:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A segítségnyújtás ewlmulasztása ilyen helyzetekre nem érvényes.

Ezzel az erővel ha valaki felhív libanonból, hogy ő bizony fel fogja kötni magát, akkor kötelws lennél odarepülni?

A faszt, az idióta, dilettáns jegyzőt meg úgy pofán rugnám, hogy leszopná a horti lovát.

Ha még egyszer hívnakilyen ügyben, akkor rögzítsd a beszélgetést és jelentsd fel őket zaklatásért.

Az öngyilkossággal fenyegetőzés nem életveszély, csak annak haévány eshetősége. Semmi közöd a nyomorult vén hülyéhez. Legyen a hatóságok gondja.

2021. aug. 8. 21:25
 17/18 kovpet ***** válasza:
100%

Segítségnyújtás az is, ha kihívod a rendőröket ilyenkor. Ha ezt már megtette valaki, akkor felesleges.

Arra meg nem kötelezhet senki, hogy legyen egyáltalán telefonod, nem hogy éjjel felvedd azt.

2021. aug. 10. 10:14
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szépen tedd repülő módba a telefont éjszakára. Az újabbaknak már be lehet állítani, hogy autómatikusan csinálja x-y órák közt.

Vagy tiltsd le a számukat.

Vagy egyszeűen ne vedd fel. Nekem ha rezgőn van (általában azon van) fel se ébrednék rá. De még a hangos csengést is képes vagyok kinyomni, mert azt hiszem, hogy ébresztő.

Ha meg van hozzá időd/türelmed és szeretnéd, hogy mással ezt ne csinálják meg, szépen bandukolj be a rendőrségre s jelentsd fel őket zaklatásért és zsarolásért kezdésképp.

Amúgy most elképzeltem, ahogy valaki felhívná az önkormányzatot/a jegyzőt, hogy viszlát, mert le fog ugrani a Lánchídról, azok meg felhívnak mindenkit, akinek a Lánchíd környékén van a lakcíme, hogy azonnal menjenek oda, mert ők közelebb vannak. :D

10% otthon sincs.

20% fel se ébred a csengésre.

30% felébred, de nem veszi fel a telefont éjjel, csak a kőzeli barátoknak.

30% felveszi, de elküldi őket az anyjuk pitsájába.

S a maradék 10% meg becsicskulva engedelmeskedik, miközben az krvára nem az ők dolguk lenne.

2023. aug. 19. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!