Tényleg állampolgári kötelességem megnézni a szomszédot éjnek éjjelén hogy él-e még?
A segítségnyújtás ewlmulasztása ilyen helyzetekre nem érvényes.
Ezzel az erővel ha valaki felhív libanonból, hogy ő bizony fel fogja kötni magát, akkor kötelws lennél odarepülni?
A faszt, az idióta, dilettáns jegyzőt meg úgy pofán rugnám, hogy leszopná a horti lovát.
Ha még egyszer hívnakilyen ügyben, akkor rögzítsd a beszélgetést és jelentsd fel őket zaklatásért.
Az öngyilkossággal fenyegetőzés nem életveszély, csak annak haévány eshetősége. Semmi közöd a nyomorult vén hülyéhez. Legyen a hatóságok gondja.
Segítségnyújtás az is, ha kihívod a rendőröket ilyenkor. Ha ezt már megtette valaki, akkor felesleges.
Arra meg nem kötelezhet senki, hogy legyen egyáltalán telefonod, nem hogy éjjel felvedd azt.
Szépen tedd repülő módba a telefont éjszakára. Az újabbaknak már be lehet állítani, hogy autómatikusan csinálja x-y órák közt.
Vagy tiltsd le a számukat.
Vagy egyszeűen ne vedd fel. Nekem ha rezgőn van (általában azon van) fel se ébrednék rá. De még a hangos csengést is képes vagyok kinyomni, mert azt hiszem, hogy ébresztő.
Ha meg van hozzá időd/türelmed és szeretnéd, hogy mással ezt ne csinálják meg, szépen bandukolj be a rendőrségre s jelentsd fel őket zaklatásért és zsarolásért kezdésképp.
Amúgy most elképzeltem, ahogy valaki felhívná az önkormányzatot/a jegyzőt, hogy viszlát, mert le fog ugrani a Lánchídról, azok meg felhívnak mindenkit, akinek a Lánchíd környékén van a lakcíme, hogy azonnal menjenek oda, mert ők közelebb vannak. :D
10% otthon sincs.
20% fel se ébred a csengésre.
30% felébred, de nem veszi fel a telefont éjjel, csak a kőzeli barátoknak.
30% felveszi, de elküldi őket az anyjuk pitsájába.
S a maradék 10% meg becsicskulva engedelmeskedik, miközben az krvára nem az ők dolguk lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!