Mi jár azért, ha egy kerítés mögött ugató kutyához hozzávágok valamit?
Pl. tegyük fel a következő szituációt: sétálok a járdán és egyszer csak az egyik kerítés mögül egy nagy kutya hangosan ugatva nekiront a kapunak rámijesztve.
Én meg dühömben és ijedtségemben behajíntok és hozzávágok valamit, vagy megdobálom valamivel?
Jár érte valami?
Állatkínzásért? Á, dehogy.
Gyakorlatban nem. Elméletben járhatna.
Az állatkínzás bűncselekmény. Az állat gyilkolás nem.
Vagy akkor legyen mindenki vegán.
"Mi jár azért, ha egy kerítés mögött ugató kutyához hozzávágok valamit?"
Eloszor is a gazdajatol egy hatalmas valagba rugas, utana jogilag is felelned kell olyanok miatt, mint mondjuk ... garazdasag ... magantulajdon megsertese ... birtokhaboritas ... allatkinzas! Jo sokat er egy ilyen akcio.
Semmi.
Egyszer egy elkapta a kezem,pedig szinte a járda közepén mentem.Csak széles volt a kerítésen a rés amiken ki tudott nyúlni.
A másik kezemben lévő telefonnal úgy rávágtam,hogy azonnal elkotródott.
De elég csúnya maradt pár napig ahogy elkapott,pedig sok idő sem volt kevesebb talán mint fél perc..
Jött volna ki a gazdája pofátlankodni az is kap egyet.
#8 szó sem volt harapásról a kérdésben. Csak arról, hogy ráugat, ő pedig ezen feldühödve megdobálja.
A te eseted színtiszta önvédelem, ne keverd össze a kettőt.
A különbség pont akkora, mintha beszól neked valaki, ezért megvered és a között, mintha megtámad egy késsel és megvéded magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!