Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen következménye lehet...

Milyen következménye lehet egy munkáltatóra nézve ha feljelentem őt okirathamisításért (munkaszerződés kapcsán)?

Figyelt kérdés

A munkáltató egyoldalúan lecsökkentette a munkabéremet. Mikor jeleztem hogy ezt nem teheti mert van egy munkaszerződés, 10 percen belül hozott egy új általam soha alá nem írt szerződést az új bérrel, egy macskakaparással az aláírásom helyén. Odahamisította az aláírásomat.

Benn voltam a rendőrségen és azt mondták ez aláírással való visszaélés és okirathamisítás.

Nyugodtan tegyek feljelentést a munkáltató ellen. Ők kivizsgálják, ha tényleg nem az én aláírásom akkor továbbítják az ügyészségnek, és büntetőügy a munkáltató ellen.

Egyelőre nem tettem feljelentést. Mindazt amit a rendőrségen elmondtam, elmondtam benn a cégnél. Gyakorlatilag kiröhögtek. Azt mondták mehetek ahova akarok, nyugodtan menjek a rendőrségre, jelentsem fel a céget. Vagy nagyon jó színész a főnök, vagy tényleg marhára nem érdekli az egész.

Láthatóan leszarja.

Ezért megkérdem: egy ilyen rendőrségi feljelentésnek milyen súlya-következménye lehet a cégre és azon belül is a felelős munkáltatóra (a főnök...) nézve?

és itt nem a munkaügyi hanem egyéb következményekre gondolok.

2021. júl. 27. 13:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
10-es megoldotta az ugyed!!! Csinald,amit leirt!! Ezzel csobehuzod a fonokot!!! Nagyon jo megoldas!!
2021. júl. 28. 00:36
 12/21 A kérdező kommentje:

"Az a helyzet, hogy ha feljelentést teszel, akkor lehet, hogy kimegy a rendőrség, csakhogy sehol se lesz a bizonyíték, és akkor még téged jelentenek fel rágalmazásért."

Csöppet nehéz lesz

mert

a) a bizonyíték itt van a kezemben és tetszőleges számban fénymásolható (a rendőrségnek az is jó)

b) rágalmazni csak konkrét személyt lehet(ne) de én a feljelentést nem XY ellen teszem majd hanem a munkáltató mint jogi személy ellen (amelynek van egy természetes személy mint felelős képviselője de az már az ő bajuk)

2021. júl. 28. 08:34
 13/21 anonim ***** válasza:
Hagyjátok, ez a munkaügyis troll kérdező.
2021. júl. 28. 08:49
 14/21 anonim ***** válasza:

Ja, ha a papír a kezedben van, ami meglepő, hogy egy hamisítványt odaadna a munkáltató...

Egyébként hülyeséget írsz, ebben az esetben ismeretlen tettes ellen kellene feljelentést tenni, és úgy menne a nyomozás.

Szerintem is troll vagy.

2021. aug. 4. 09:17
 15/21 A kérdező kommentje:

"bben az esetben ismeretlen tettes ellen kellene feljelentést tenni, "

Tévedés nem ismeretlen tettes ellen, hanem a munkáltató mint JOGI és nem mint természetes személy ellen teszem a feljelentést.

2021. aug. 4. 10:09
 16/21 anonim ***** válasza:
csinálj, amit akarsz!
2021. aug. 4. 10:48
 17/21 anonim ***** válasza:
Majd a jogi személyt fogják okirathamisításért börtönbe csukni! :D
2021. aug. 4. 10:49
 18/21 A kérdező kommentje:

"Majd a jogi személyt fogják okirathamisításért börtönbe csukni! :D"

Nem, Ne álszellemeskedjünk ha nem is értünk hozzá! A rendőrség

a) vagy kideríti ki volt az aláíró és azt a személyt vonja eljárás alá

b) vagy nem deríti ki, és akkor a felelős munkáltató felel. és itt már azt a természetes személyt fogják elővenni,aki a munkáltatói jogok gyakorlója

Ne álszellemeskedjünk

2021. aug. 4. 12:03
 19/21 anonim ***** válasza:

"Nem, Ne álszellemeskedjünk ha nem is értünk hozzá!"

Rendben, ne álszellemeskedjetek, ha nem értetek hozzá.

"A rendőrség

a) vagy kideríti ki volt az aláíró és azt a személyt vonja eljárás alá"

Aha, tehát mégsem ismert az elkövető... mégis ismeretlen tettes ellen kell okirathamisításért feljelentést tenni.

A céget perelheted, stb. hogy megrövidített téged, és hogy megadja a pénzed, de azért, mert meghamisította az aláírásodat, nem jelentheted fel.

De nem ismétlen többször magamat. Ha te mindent tudsz, akkor minek kérdezel?

2021. aug. 5. 00:09
 20/21 A kérdező kommentje:

"mégis ismeretlen tettes ellen kell okirathamisításért"

Nem, nem így van. A munkáltató MINT JOGI SZEMÉLY ellen teszek feljelentést. Jogi személy és nem természetes személy ellen.

Ezen mi nem érthető áruld már el???

És igen, ha nem derül ki , ki volt a hamisító, akkor a munkáltató felelős képviselője, az XY természetes személy megy a kóterbe, mert ő felel mindenért.

2021. aug. 5. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!