Közigazgatási alkalmazottnak mennyi borravalót illik adni, miután megkaptuk tőle a kívánt engedélyt?
A 60 napos ügyintézési határidő 51. napján kaptuk meg a határozatot, az eljárás során, ha kérdésünk, problémánk volt, mindig szívélyesen rendelkezésünkre állt, az igazgatási díj 50000 Ft volt.
Hangsúlyozom, ez nem lefizetés, hanem a hálánk kifejezése akar lenni, hiszen az engedélyt már megkaptuk, az érintett hatósággal pedig valószínűleg nem kerülünk többet kapcsolatba.
Várhatóan kb. mennyi profitotok lesz ebből?
Mert itt korruptisztánban a profit 20-25%-ából szokás hálálkodni.
Dolgoztam közigazgatásban.
Semmit!
Komolyan.
Olyan volt, hogy egy ügyfélnek egy másik hivatal utasítására meg kellett csinálnia valamit, de eléggé ismerni kellett hozzá egy tekervényes jogszabályt, és köze volt a mi munkánkhoz. Kérdezte tőlem, hogyan csinálja, én meg mondtam, hogy egyszerűbb megcsinálnom, mint elmagyaráznom. Jöjjön be valamelyik nap munkaidő vége felé (hogy a főnök ne szóljon, hogy nem a közvetlen munkámat végzem), és megcsináljuk. Bejött, megcsináltam (közben kérdeztem tőle adatokat, tehát kellett a jelenléte). Utána megkérdezte, mennyivel tartozik, mondtam semmivel. Akkor adott egy desszertet, azt elfogadtam.
Pénzzel nagyon kellemetlen helyzetbe hoznád, mert ha kiderül, komoly baja lehet belőle.
Meglepődtem a kérdésen, mert sok esetben az ügyfél még egy köszönömöt sem tud mondani (1 napos ügyintézési idővel), nem hogy ilyen gondolata legyen, hogy "hálapénzt adna".
Amúgy nem kell semmit sem adni, se ügyintézőnek, se hivatalnak, a kollégák csak a munkájukat végezték. (el sem fogadhatjuk! :) )
Hidd el, egy "köszönöm" emaillel vagy levéllel bearanyozod a hivatal napját! :)
Üdv, egy közigazgatásban dolgozó
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!