Epilepsziás ember, hogy kaphat jogosítványt?
Aki például alkalmi epilepsziás, az mit jelent?
Mitő lesz valaki alkalmi beteg?
Neki milyen szabályok vannak?
Kedves utolsó!
De ha mond nekem valamit a szakorvos, hogy pl ennyi meg ennyi évet még várnom kell annak megkell eggyezni a jogszabállyal, nem?
Nem tudok érdemi válasszal szolgálni: "csak" elszenvedője vagyok az epilepszia okozta hátrányoknak, egészségüggyel kapcsolatos jogi ismeretekkel nem bírok.
Feltételezem, hogy igen, de ennek neked kell utánajárni, mivel valami íróasztal mellett álmodozó jogszabálykészítő lfszt sem ér ott, ahol a szakorvosi tudás megkerülhetetlen.
#8-as válaszadó abban az érában szocializálódhatott, mint azok, akik sok olyan súlyos betegeket dobtak ki a nyugellátásból, akikben már élet is alig volt, nemhogy egészség! Nem érti, hogy itt nem a jogsi megléte a fontosabb, hanem az, hogyha felcsavarodsz egy fára, akkor már se pult alól, sem sehogy nem lesz szükséged jogsira. Merthogy akinek jogsija van, legyen ahhoz kellő egészsége is
Kidobtak, mint macskát... Javítani kellett a statisztikát, miszerint Magyarországon nincs annyi beteg, aki nyugellátásra szorulna. Velem is bepróbálkoztak: jött is az elsőfokú vizsgálat után a paragrafusokra hivatkozó "SZAKvélemény".
Úgy ítéltek, hogy a "statisztikai hivatal szakvéleménye" szerint jogszabályi varázsszóra full egészséges lettem.
Kiírtak a nyugellátottak közül. Mint sok másik félhullát, akinek még megvolt keze-lába, vagy esetleg még nem a hóna alatt vitte be a fejét. Nem számított, akármi betegségek is kényszerítették őket a nyugellátottak közé.
Egy nyugdíjassal kevesebb: nem új taktika, Horváth Ágnes és elődei mindig is így javítottak a bevétel-kiadás oldalakon, statisztikai"mutatókon. (ha már vizitdíjjal nem tudtak, bár azt 2022.-ben újrapróbálják, az őszödi böszme már most belengette) https://www.youtube.com/watch?v=bVAKkeLg3mE
Fellebbeztem. Csóróként kaphattam olyan --egyébként általam megfizethetetlen óradíjjal dolgozó-- ügyvédet, aki nem félt szembeszállni az OOSZI-val.
(nem voltak sokan ám! )
Ő bekérte az összes létező zárójelentésem, nyavalyáimmal kapcsolatos plecsnis papírt, vizsgálati eredményeket. Vittem, mindent megkapott, 36 évre visszamenőleg majd másfél kilónyi zárójelentést, szakvéleményt, egyebeket.
Olyan --dokumentált tényekre alapuló-- fellebbezést írt azokból, hogy már a 3. sor után láthatta, aki akarta, hogy az a csoda, hogy még lélegzem, nemhogy önellátásra képes egészséges adófizető álompolgárrá válhatnék, mint azt az OOSZI --felsőbb elvtársi véleményre-- megállapította.
A másodfokú "vizsgálat" annyiból állt, hogy újra behívtak, megültettek a folyosón, bekérték a papírokat. És kész, ennyi!
Eddig őrizték a látszatot, az orvosi rendelőbe, valós vizsgálatra már be sem hívtak.
Hoppácska, ugye!?
Tudták ők milliméterre pontosan, hogy egy vagyok azon sokak közül, akiket ők
orvosi esküjüket félredobva, politikai utasításra, jogszabályok mögé bújva jogtalanul dobtak ki.
3 hét múlva megérkezett a "szakmai vélemény" miszerint
"Nyugdíját változatlan formában folyósítjuk".
Szerintük csupán ez volt az érdemi tudnivaló.
Arról egy ige sem, amit az egészségi állapotomról ugyebár "szakértettek"
Megspékelték a szöveget, némi hivatkozással, megszórták némi §-sormintával.
Alul pedig, amit legalább le tudtam fordítani emberi nyelvre:
"fellebbezésnek helye nincs".
Mint utólag megtudtam, ez sem igaz, mert ha megint kidobtak volna, még mehettem volna a Munkaügyiekhez! Csak hát aki megkapta a másodfokú elutasítást, viszont a harmadik lehetőségéről nem tudott, az szopóágra került! Annak egy ilyen halálos ítélet arról szólt, hogy önerőből dögöljön meg, lehetőleg minél előbb tetesse maga alá a tepsit.
Az egészség az, ami számít, annál is inkább, mert abból csak egy van.
Ha pedig beteg vagy, akkor az eü állapotodat nem írhatja felül semmi jog, meg §.
Tehát fogadd el, hogy orvos fogja megmondani, hogy a szakvélemény és a jogszabály egybeesése CSAK AKKOR oké, ha a valós e.ü állapotod az elsődleges szempont, nem a szros paragrafusokhoz igazítják a szakorvosi véleményt. Elláthatnak téged kismillió jogi hivatkozással, attól nem leszel se jobban, se okosabb. Ha valami életképes véleményt akarsz, nem csak itt találomra tippeket, akkor irány az orvos!
Más baján okulj, nem kell megvárni, míg "élőben" is megtapasztalod, ami elkerülhető.
Ettől többet segíteni én nem tudok, mielőbb vedd a kezedbe a jövődet!
Az episek nem egy kaptafára készülnek, minket jogszabályokkal nem lehet "szabványosítani". Te legyél, aki a maradék egészségedet őrizd, ne várd a valós egészségügyi állapotod elbírálását, szinten tartását, esetleges javítását,
ha nem mész orvoshoz. Majd ott megtudod, mire számíts.
Vigyázzatok magatokra ti is, ne csupán másokra hagyatkozzatok!
Ha egészségesek vagytok: azért. Ha betegek vagytok: azért.
Üdv, egészséget, további szépet, pusszantás mindenkinek!
Kedves Kérdező!
A kezelő orvsom azt mondta, hogy 8 fajta epilepszia fajta van, és mindegyik fajtán belül még akár, több tucat is. Így elég sok féle kezelése van, ennek a betegségnek. A tünetei is, elég sok van. Ha meg van, hogy milyen fajta epilepsziád van, úgy fognak kezelni, ami neked javasolt. Sok szabályt be kell tartani, és így, egy idő után a legtöbb beteg normális roham mentes életet tud élni. A jogosítvány meg szerzése egy epilepsziás betegnek, sajnos nagyon kényes téma. A legtöbb Neurologus nem engedi, de ha még is akkor, 3-5 év tünetmenteség kell hozzá. Függ attól, hogy milyen fajta epilepsziád van. Én már lassan 8 éve vagyok tünetmentes, de jogosítványt a mai napig nem engedi az orvosom. Targoncára van jogsim és naponta használom is, de személy kocsira nem lehet. Ez a része nekem , már kicsit magas.
Utolsó.
De ha tünetmentes vagy miért nem engedi meg?
Miért nem mész el egy maszekhoz, vagy egy másikhoz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!