Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Epilepsziás ember, hogy...

Epilepsziás ember, hogy kaphat jogosítványt?

Figyelt kérdés

Aki például alkalmi epilepsziás, az mit jelent?

Mitő lesz valaki alkalmi beteg?

Neki milyen szabályok vannak?

2021. júl. 24. 18:50
1 2
 1/17 Fsms ***** válasza:
5%
Igen. Van olyan autó modell ami felismeri a rohamot és leáll.
2021. júl. 24. 18:55
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem ezt kérdeztem
2021. júl. 24. 18:56
 3/17 anonim ***** válasza:
94%

amely epilepsziás kezelés alatt áll, és emiatt huzamosabb ideje nem volt rohama annak általában megadják a jogsihpoz az orvosit

Az orvos dönti el

2021. júl. 24. 18:58
 4/17 A kérdező kommentje:

És hány évig kell tünetmentesnek lenni a jogosítványhoz?

Mit takar az, hogy huzamosabb ideig?

Hány hónap/év?

2021. júl. 24. 19:00
 5/17 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom, de szerintem évekig tartó tünetmentesség kellhet

A kezelő orvosodat kérdezd meg

2021. júl. 24. 19:05
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
2021. júl. 24. 19:24
 7/17 A kérdező kommentje:
Tehát ha leteszem a gyógyszert, és tünetmentes vagyok 1 évig, akkor letehetem a jogsit?
2021. júl. 24. 19:28
 8/17 anonim ***** válasza:
29%

De amugy a mai korrupt Magyarországon minden elintézhető...

Csak kell találj egy orvost aki pénzért megadja neked a papírt

Sajnos ez a mai magyara valóság

2021. júl. 24. 19:40
 9/17 A kérdező kommentje:
Valaki a #7 kérdésemre válaszoljon.
2021. júl. 24. 19:46
 10/17 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

Ha a linkelt cikket elolvasod, tájékoztatást kapsz az "általános irányelvekről", egyébként pedig teljességgel egyéni elbírálás alá esik minden egyes beteg.

Mi, episek nem úgy működünk, mint pl. a lázas betegek, ahol 100 betegből 100-nak lázcsillapításra van szüksége, ahány epis, annyiféle egyéni elbírálás, annyiféle kezelés lehet szükséges.

Jómagam például 3 év tünetmentesség után sem kapnék jogsit, annyira zűrös "határeset" vagyok a többi betegségem miatt.

Csak orvos ítélheti meg, hogy a TE ESETEDBEN mekkora az esély, hogy egy ma előtted még nem ismert szitu, vagy nagy rizikófaktort jelentő esetleges probléma mennyire és hogyan befolyásolhatja az állapototodat.

Felelősséget igénylő döntés, ráadásul mindkettőtök számára, elvégre te is tönkrevághatod más életét is, nem csupán a magadét, ha súlyos baleset az eredménye egy kiszámíthatalanul jelentkező rohamnak, akár csak pár másodperces rohamnak. Ahogy másoknál balesethez elég pár másodperces "mikroalvás", úgy bezavarhat egy --- mások számára akár érzékelhetetlen --- epis roham is.

A "valaki", aki a kérdésedre érdemi válasszal, jogsihoz való engedélyhez szolgálhat,

az csak a szakorvos, ő is kizárólag a valós körülményeid, állapotod ismeretében.

Ott nem elég "bemondásra" hinni a betegnek, muszáj az alapos kivizsgálás.

Tőle kell megtudnod azt is (már ha érdekel), hogy milyen szempontok szerint dönt,

ha megadja az engedélyt, ha nem.

Itt a gyakorin se laikustól, se "gyakorló" epilepsziástól nem kaphatsz olyan választ, amire a jövőd alapozhatod. Ha pl. munkahely megszerzése/megtartása miatt kell

a jogsi, mielőbb tegyél róla, hogy szakorvos(ok) véleménye legyen a jövőddel kapcsolatos döntéseid alapja!

Fel a fejjel, és soha ne feledj felelősséget vállalni, ésszerű döntéseket hozni mind magadért, mind másokért!

Minden jót, egészséget, üdv mindenkinek : egy epis.

2021. júl. 25. 09:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!