Jogosan törölt ki a munkaügyi központ a nyilvántartásból?
Álláskeresési járadékot kaptam, de közbe jött egy szezonális munka, jeleztem is az ügyintézőnek, hogy határozott időre munkaszerződést kaptam...
Felfüggesztette a folyósítást, de volt még bent 25 napom...
A szerződés június 30-án járt volna le, azonban hosszabbította a munkáltató a szerződést július 30-ig, június 30-án írtuk alá...
Július 01-én be is vittem a munkaügyi központhoz a papírt, de ott a portán egy ügyintéző azt mondta, hogy nem kell az ügyintézőmhöz bemennem, lemásolja a szerződést majd odaadja...
Nem rég megint hosszabbított 15 nappal, ma vtam megint bent, hogy megint jelezzem ezt, ma azt mondták, hogy kitöröltek a nyilvántartásból, mert nem vittem be a papírt korábban...
Tagadták, hogy jártam bent a munkaügyi központban.
Semmi értesítést se kaptam a törlésről, úgy vett ki, hogy önerőből találtam munkát..
Most viszont augusztus 15-én biztos vége a munkának, most komolyan, ezzel így Ők ezt le is tudták?
Nem lehet ezt vhogy megfellebbezni??
"ott a portán egy ügyintéző azt mondta, hogy nem kell az ügyintézőmhöz bemennem, lemásolja a szerződést majd odaadja..."
Mondjuk kezdjük ott, hogy ilyen papírokat nem adok oda minden jöttment portásnak, hanem feladom inkább ajanlott levélbe akár elsőbbségisen, vagy újabban ügyfélkapun át hivatalosan E-papír szolgáltatás útján elküldöm szkennelve mellékletbe, a szkenneltet elektronikusan hitelesítve 😀
Bementem a munkaügyi központba, direkt ezért személyesen, ahol a fogadó ügyintéző lemásolta a szerződés hosszabbítását majd azt mondta, hogy rendben vagyunk...
Mit kellett vna tennem?? Te mit tettél vna???
Mondjuk ha már mindenáron személyesen akarok bemenni (röhej hogy a mai világba ennyien nem ismerik még az elektronikus ügyintézést :D ), akkor előtte felhívom a saját ügyintézőmet vagy egy illetékes rendes ügyintézőt, hogy ez meg ez van, bemehetek-e személyesen
legtöbbször erre úgyis azt válaszolják hogy nem kell dobd át e-mailbe a foglalkoztatási osztály e-mail címére vagy küldd el levélbe :)
De tuti nem az első jöttment fogadónak adom oda :)
"ott a portán egy ügyintéző azt mondta".. Még mindig :) A "portán" nem ügyintéző ül aki ilyeneket kezel, hanem egy információs, aki sorszámot ad meg max a bejövő hívásokat fogadja azt kapcsolgat az illetékes rendes ügyintézőkhöz, na ilyeneknek nem nyomkodnék oda semmilyen papírt csak úgy az is biztos, mert pont úgy járnának sokan ahogy te is.. Valahol ráül, elfelejti, nem is érdekli, azt utána te vagy a sz_arba :)
A 25 napod ami meg benn maradt, eleve kérvényezhetted volna, hogy a fennmaradó rész 80%-át ki kellett volna fizetnük is. Ezek szerint ezt sem tetted meg.
Ha a határozatot megkaptad amibe közölték a törlést, nézd meg van-e benne fellebbezési lehetőség.. gondolom 5 ezer ft ellenébe a közigazgatási bíróságon meg támadhatod (vagy legalábbis most asszem ez a sablonszöveg), bár utólag nehéz lesz bizonyítani hogy a papírodat ki vette el meg hova tette...
Ha szerencséd van akkor ki tudod valahogy verni belőlük még erélyesebb fellépéssel (megkeresed a hivatalvezetőt, stb.)
és levonod a tanulságot hogy legközelebb nem ilyen felületesen kezeled az ilyen ügyeidet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!