Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi lehet az oka annak hogy az...

Mi lehet az oka annak hogy az emberek túlnyomó része mai napig azt hiszi hogy igaz állításokkal semmiféle körülmény között NEM lehet rágalmazást elkövetni?

Figyelt kérdés

"A rágalmazás esetén helye lehet a valóság bizonyításának, ha a tény állítását, híresztelését, illetve az arra közvetlenül utaló kifejezés használatát a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke indokolja."

Így pl hiába ítélték el mondjuk Berkit büntetőfékezés miatt, ha azt mondod rá hogy bűnöző akkor bűncselekményt követtél el, mert a törvény nem veszi figyelembe hogy igaz-e vagy sem, mert nem közérdek, nem jogos érdeked. (Nem berkit akarom védeni csak most épp egy jelenlegi példa, nagyon rossz amit tett)

2021. júl. 21. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
Mert a köznapi és jogi szóhasználat gyakran eltér.
2021. júl. 21. 11:39
 2/4 anonim ***** válasza:
77%
Mert a köznyelvben a rágalom megalapozatlan vádaskodást jelent.
2021. júl. 21. 11:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert a magánéletnek is van védelme, nem plakátolhatod ki a lépcsőházban hogy a szomszédasszonyt egy bazi nagy gangbangbe vágtátok hiába igaz. Berki esetében meg a bűnöző fogalomnak bővebb a jelentése mint egy büntetőfékezésnek (ettől szerintem még jogosan ítélték el, sőt ha én lettem volna a bíró akkor tuti hogy többet kapott volna).
2021. júl. 21. 12:19
 4/4 árokpart ***** válasza:
62%
Ilyennel a magyar rendőrség a gyakorlatban egyáltalán nem foglalkozik, soha nem is foglalkozott mert nem ez a feladata. Nem is értem hány ilyen rágalmazós kérdés lesz még ez olyan mintha a tanítónéninek mindig azt mondod, hogy a Pistike azt mondja, hogy én hülye vagyok. Szerinted a tanítónéninek nincsen jobb és hasznosabb dolga ennél?
2021. júl. 21. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!