Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Úja bevezetnétek valamilyen...

Úja bevezetnétek valamilyen fizikai büntetést?

Figyelt kérdés
Ha igen, melyiket és milyen bűncselekményre
2021. júl. 20. 16:37
A kérdező szavazást indított:
megszégyenítő büntetés - kaloda
pálcázás
csonkítás
éheztetés
halál
többet is ezek közül
egyiket sem
21 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Manapság nem ez a trend. A halálbüntetéssel és a csonkítással jogelvi gondok vannak. Ha tévedés, akkor nehéz visszaállítani az eredeti állapotot.

A kaloda jó ötlet, de nem tudom mikor lenne célszerű a használata.

Pálcázás: Jó ötlet, de megint felteszem a kérdést: melyik bűncselekményre, vagy szabálysértésre

2021. júl. 20. 16:42
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Minden bizonyított bűncselekményért halál. Lenne olyan rend, hogy az ihaj. Ha meg nem, elfogynának az emberek, és akkor azért lenne rend.
2021. júl. 20. 16:47
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Igen. Addig ütném a hülyéket, amíg mozognak. Utána már csak rugdosnám őket.
2021. júl. 20. 16:49
 4/5 anonim ***** válasza:
48%
Lehet azt mondani, hogy emberi jogok megsértése stb. Viszont, szerintem, van az a súlyú tett, ami után bizony- kiszabnék a börtönnél sokkal nagyobb súlyú, visszatartóerejű büntetést az elkövetőre. Tegyül fel emberölés/rablás/kínzás. Ezekkel a tettekkel nem csak az áldozat, de annak hozzátartozót is "károsítja". Szerintem az, hogy börtönbe kerülsz, nem minden esetben elegendő visszatartó erő. Annak kockázata viszont hogy ennél nagyobb büntetést (fentebb felsoroltak) kiszabhatnak rá, nagyobb eséllyel tántorítaná vissza az elkövetőt a bűntől.
2021. júl. 20. 16:49
 5/5 anonim ***** válasza:
50%
Egyedül a lefejezést.
2021. júl. 20. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!