Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bevezetnétek a testi fenyítést...

Bevezetnétek a testi fenyítést vagy a közmegszégyenítést mint büntetési formát?

Figyelt kérdés

2017. okt. 5. 12:16
 1/9 anonim ***** válasza:
9%
Attól függ minek a kapcsán. Mert sokan menõnek tartják a börtönt. Az ilyeneknek igen. Viszont egy adócsalónak nem biztos. Bár lehet hogy jobban félnének. Sokan próbálják titkolni a börtönt. Viszont az eu nem hagyná.
2017. okt. 5. 12:23
 2/9 anonim ***** válasza:
8%
Én az "állatkísérleteket" is az elítélteken végezném. ;)
2017. okt. 5. 12:30
 3/9 anonim ***** válasza:
83%
Nem, ezt már meghaladta az emberiség, a megalázó és fenyítő büntetéseket tiltja az alaptörvényünk és több nemzetközi egyezmény is, mivel sértik az emberi méltósághoz való alapvető jogot, amely mindenkit megillet és korlátozhatatlan.
2017. okt. 5. 12:49
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
A kiemelkedően erőszakos és visszaeső bűnözőkön bevezetném a kasztrálást. Csökkenne a tesztoszteron szintjük. (A kiemelkedően erőszakos és visszaeső nőkkel nem tudom mit lehet csinálni.) Közmegszégyenítésen mit értesz? Ciki videókat terjeszteni az illetőről a facebook-on? A megszégyenítést másnapra mindenki elfelejti, semmi értelme nem volna.
2017. okt. 5. 12:53
 5/9 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as: ezek szerint te a halálbüntetést is ellenzed?Az élethez való jog alapvetőbb mint az emberi méltósághoz való jog,tehát még inkább meg kell, hogy illessen mindenkit ,még inkább korlátozhatatlan kell,hogy legyen.
2017. okt. 5. 12:54
 6/9 anonim ***** válasza:
15%

Szerintem egy tolvajnál EZERSZER HATÉKONYABB, VISSZAESÉS ELKERÜLÉSÉT SEGÍTŐ büntetés lenne, ha a település főterén kalodába zárnák 3 napra (kaját és vizet kapna), betömnék a száját és a nyakába akasztanának egy táblát, hogy

"Elloptam egy törvénytisztelő ember biciklijét"

"Betörtem egy boltba hogy piát lopjak."

"Feltörtem egy autót."

"Zaklattam rendszeresen a volt párom."

Ez ezerszer többet érne, mint mondjuk pár hónap börtön. A SZÉGYEN ELKÉPESZTŐEN ERŐS FEGYVER A TÖRVÉNYSZEGŐ EMBEREK MEGRENDSZABÁLYOZÁSÁRA.

Amúgy ajánlom elolvasására Max Brooks-tól a Z-Világháború című könyvet. Abban is foglalkoznak ezekkel.

2017. okt. 5. 13:16
 7/9 anonim ***** válasza:
81%
Ez nagyon degradálná az emberi fajt. Fenyíteni állatot kell. Ezzel elismernéd hogy tanítást, nevelést már elveted, és fenyítéssel akarsz elérni változást mások magatartásában. Ami azt jelenti hogy ésszel nem érti meg hogy miért változzon, hanem csak a fájdalmat használod arra hogy megváltoztassa a magatartását valaki.
2017. okt. 5. 13:20
 8/9 anonim ***** válasza:
31%
Jó tudni, hogy az emberek még állatok voltak párszáz éve is, amikor ezek a büntetések valódiak voltak.
2017. okt. 5. 13:45
 9/9 anonim ***** válasza:

#5 Náluk az élethez és emberi méltósághoz való jog egyenrangú és korlátozhatatlan mindkettő, sik másik országban viszont külön értelmezhetőek és az emberi méltóság a fontosabb, aminek a javára korlátozható az élethez való jog, ezért lehet egyes helyeken eutanázi vagy halálbüntetés.

Egyébként igen, ellenzem a halálbüntetés is, de az nem ilyen fekete fehér kérdés, ellenben a kínzásnak és megalázásnak nincs helye ma egy demokratikus állambam. A halálbüntetés viszont nem elképzelhetetlen, lásd pl. USA egyes államai.

2017. okt. 5. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!