Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vissza éltek a szép kártyámmal...

23Shinra kérdése:

Vissza éltek a szép kártyámmal, és ebből feljelentés készült, viszont kiderült h családon belül történt félreértés, vissza lehet vonni?

Figyelt kérdés

Üdv !

A lényeg az hogy valaki használta a szép kártyámat engedély nélkül, és le lett tiltattam.Kiderült hogy csak tesóm használta a szép kártyámat, viszont nem merte bevallani mert 30 ezer forintott levett róla, mert éhezett, és arra hivatkozott hogy vissza akarta adni, de már igyis sokat kért tőlem és nem volt képe többet kérni.

Mi ezt már egymás között megbeszéltük, viszont az OTP küldött egy levelet hivatalból, hogy feljelentés történt , és a nyomozás megindult. A kérdésem az hogy én tudom kérvényezni az eljárás megszűntetését , mivel kiderült h közeli rokon használta és hogy nem szeretném hogy bűntető jogi eljárás folytatodjon ellene, kivel kell ez esetben beszélnem? Az OTP-vel hogy vonják vissza a feljelentést, vagy a rendőrséggel? Előre is köszönöm a választ ! ( Ui : Akármennyire is aljas dolog volt ez a testvéremtől, nem szeretném hogy gondja legyen belőle. )

#Rendőrségi feljelentés vissza vonása
2021. júl. 18. 07:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kérheted. Jegyzőkönyvbe kell mondanod. Lehet, hogy mindkettőtöknek.
2021. júl. 18. 08:31
 2/4 anonim ***** válasza:
52%

El kell menni dolgozni! Éhezett? Dolgozzon! Ma Magyarországon csak a lusta ember nem dolgozik! Aki akar az tud bárhova elmenni.

Amúgy igen, vissza lehet mondani,sajnos!

2021. júl. 18. 09:05
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Vissza lehet vonni a feljelentést, de nem mindegy mint mondotok. A SZÉP kártyát nem lehet másnak átadni, nem használhatja helyetted senki. Akkor is szabálysértést követett el ha te megengeded neki és ilyen esetben hivatalból kell folytatnia a banknak, hiszen ekkor is visszaélés történt a kártyával.

Ráadásul ha azzal mész oda, hogy te engedted meg neki, akkor te is szabálysértést követtél el, nem egy hanem két vádlottja lesz egyből az ügynek.

Általános esetben a kutyát nem érdekli, hogy ki fizet azzal a kártyával, de lehet hogy ha már folyamatban van az ügy egy hivatalos feljelentéssel, akkor ez igenis számít. Nem kellene hogy egy még nagyobb bajba fussatok bele.

Majd biztos lesz aki jobban ért a témához, de szerintem vagy ne mondd el külön magyarázatként azt amit itt leírtál, hanem egyszerűen vond vissza a feljelentést és mond azt hogy elismered a kifizetést jogosnak, vagy ha ragaszkodnak az induláshoz, akkor mond azt, hogy rosszul emlékeztél és már tudod, hogy mire ment el a kifizetés. Nem kell azt mondanod, hogy te fizettél vele, csak azt, hogy már tudod mikor és mire volt a fizetés és elismered jogosnak. Mindenképpen kérj elnézést az okozott kellemetlenségért! A banknak is jobb ha nem kell vele tovább foglalkozniuk, tehát nem fognak erősködni, de ha kijelented előttük, hogy valaki más fizetett a kártyával, akkor lehet hogy lesz olyan alkalmazottjuk akik beleköt és neked okoz még több gondot.

2021. júl. 18. 09:11
 4/4 A kérdező kommentje:

"El kell menni dolgozni! Éhezett? Dolgozzon! Ma Magyarországon csak a lusta ember nem dolgozik! Aki akar az tud bárhova elmenni.

Amúgy igen, vissza lehet mondani,sajnos!"

Haver, kérdésre várok válaszokat, nem a véleményedre vagyok kiváncsi. :)

A többieknek meg köszönöm.

2021. júl. 18. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!