Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Renőrségi bejelentés, rágalom?

Renőrségi bejelentés, rágalom?

Figyelt kérdés
rendőrségi bejelentést, nem feljelentést tettem a barátnőm lakásához mert az anyja veri, kint volt a rendős és nem tudott mit tenni mert a barátnőm már el múlt 18. Azzal fenyegetőzik az anyja hogy fel jelent rágalomért. A rendőrségi bejelentés nem számít rágalomnak tudtommal. A verés meg történt, szóval nem valótlant állítok. lehet ebből bajom? fel jelenthet rágalomért, holott csak ki mentek beszélni vele 4 mondatot nagyjából

2021. jún. 24. 14:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a barátnőd elmúlt már 18 és otthon az anyja veri, akkor miért nem hozod el onnan? Ahelyett, hogy rendőrséggel feldühíted az öregasszonyt és a lányon csattan?
2021. jún. 24. 14:34
 2/10 A kérdező kommentje:
mert nem lehet, nem engedik el onnan, de esetleg a kérdésre a választ nem tudod?
2021. jún. 24. 14:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi az, hogy nem engedik el onnan? Fogva tartják? Akkor miért nem azt jelented?
2021. jún. 24. 14:42
 4/10 A kérdező kommentje:
volt kint a rendőr, azt mondta nem tud mit tenni
2021. jún. 24. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Azzal, hogy verik? Vagy azzal, hogy nem engedik ki a házból?

Ha nem tudott mit tenni, akkor a barátnőd azt mondta a rendőrnek, hogy minden rendben, nem bántották, nem akar feljelentést tenni.

2021. jún. 24. 14:46
 6/10 A kérdező kommentje:
nem, el mondta mi van, de azt javasolta a rendőr hogy mivel nem látszik eléggé a verés igy nem ajánlotta a feljelentést
2021. jún. 24. 14:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez eddig testi sértés és személyi szabadság megsértése.

A rendőr csak úgy nem tud tenni semmit se, ha a lány egyszerűen letagadott mindent. Szóval ezt előbb vele beszéld meg.

2021. jún. 24. 14:52
 8/10 A kérdező kommentje:
rendben van de a kérdésem az lenne ugye hogy ez rágalmazés e amit tettem? a be jelentés
2021. jún. 24. 14:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen rágalmazás ha bizonyítani nem tudod, hogy tényleg akkor miért ne lenne az ? Feljelentelek, hogy pedofil vagy kimennek te letagadod nincs rá bizonyíték akkor az, hiszen rossz híredet keltettem. Szóval és előre is bocsánat ha a barátnőd olyan gyáva hogy letagadja akkor téged felejthetnek rágalmazásért.
2021. jún. 24. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

9-es: bejelentést tett, nem feljelentést. Erőszak gyanúja esetén tudtommal egyáltalán nem bűncselekmény bejelentést tenni a rendőrségnél. Nem a bejelentő feladata leellenőrizni, hogy megtörtént-e az eset, hanem az illetékes hatóságoké.

De én sem igazán értem ezt az egészet. Mi az, hogy nem engedik el? Az már magában bűncselekmény. Ha a barátnőd megmondja a rendőrnek, hogy "nem engednek el innen", akkor köteles intézkedni. Az csak rátesz egy lapáttal, hogy mellé még bántalmazzák is. Szóval vagy a barátnőd tagadott le mindent a rendőr előtt, vagy valami nagyon nem stimmel ezzel a sztorival.

2021. jún. 24. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!