Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kinek kell ezt finanszírozni?

Kinek kell ezt finanszírozni?

Figyelt kérdés

3-an lakunk a lakásban, tulajdonos, én és még egy lakótárs.

Csak rezsit kell fizetni, al bérleti díjat nem.

Egy alapitvány intézi a lakással kapcsolatos problémákat.

Nemrég megrepedt a kád, mert a szerelő szerint azon a részen, nem volt alatta anyag, a levegőben volt, és azért repedt meg.

Az alapitvány zuhanyzót akar csináltatni viszont ez hatalmas költség még hármunknak is.

Mindig arra hivatkoznak hogy nem fizetünk albérleti díjat, csak rezsit, ingyen lakunk, nekünk kell finanszírozni.

Hogy van ez hivatalosan?

2021. júl. 17. 00:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Normál esetben a normál használattal járó kisebb javítások az ingatlan használóját terhelik. Ez olyan határeset. Ha én lennék a tulaj, én is elvárnám, hogy ezt már azért fizessétek ki, ha már bérleti díjat nem fizetek.

A ti esetetek olyan zavaros, hogy nem értem, ha van egy tulaj, akkor az alapítvány pontosan hogy jön képbe?

2021. júl. 17. 00:18
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez a tulaj költsége
2021. júl. 17. 00:21
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Uff! Hatalmas költség egy zuhanyozó. Uff.

Bazze vegyél egy lavórt fürödj abban.

2021. júl. 17. 01:47
 4/7 anonim ***** válasza:

A berendezéshez tartozó nagyobb tárgyak pótlása a tulajdonos feladata alapesetben.

Itt valami egyedi eset van, azt kellene tudni, hogy az alapítvány miért és mit vállalt. Nyilván van a tulajdonos meg az alapítvány közt egy szerződés, meg kell nézni, hogy ebben mi van leírva.

2021. júl. 17. 07:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem vagy berlo, hanem csak a rad eso koltsegeket kell rendezned. Ilyen esetben a hasznalati targyakert ti vagytok felelosek, tahat ha eltortok valamit azt bizony nektek kell rendbe tenni.

Hasonlatos a dolog, mint ha kolcson kapnal valamit hasznalatra ... mondjuk egy autot a haverodtol ... ott is csak tankolnod kell es nincs berleti dij ... de ha osszetorod, akkor neked kell megjavittatni.

2021. júl. 17. 07:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Kad cseret kell csak kifizetni - ha az alapitvany gozkabint akar hidromasszazs funkcioval ... az az o koltsege, nektek csak egy kadcsere araig kell, hogy kezesseget vallaljatok a kar rendezesere.
2021. júl. 17. 07:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Lakasbiztositas nincs?
2021. júl. 17. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!