Meg van Igy a "NÖk 40"Nyugdijra az idöm?
42év..nyugdijjogosultság elbirálásához figyelembe vehetö szolgálati idövel rendelkezem..
Ezen belül 39 év Nök 4o jogosultsági idö..
Ezek szerint már igénybe vehetem?

Nekem is.Azért annyira hülye nem vagyok..csak laikus...
Mindenképpen meg kell szerezni
- a legalább 40 évi jogosultsági időt, és
- ezen a 40 éven belül alapesetben mindenképpen meg kell szerezni a legalább 32 évi keresőtevékenységgel (munkával) szerzett szolgálati időt.

Kérdező
Azt kell teljesítened ami a Nők 40 nyugdíjnak a feltétele. Nem véletlenül van kétféle szolgálati idő számítás, pont azért hogy a NŐK 40 azoknak legyen igénybe vehető akik le is dolgozták a szükséges időt.
Én 8 évet jártam egyetemre, teljesen jogos, hogy ez az idő ne számítson bele a Nők 40 szolgálati idejébe és ne mehessek miatta korábban nyugdíjba, hiszen amíg én tanultam, más kolléganőm meg már dolgozott, járulékot fizetett. Nekem magasabb lett utána a fizetésem.
Amikor a nyugdíj Összegét határozzák meg, ott már ezt is figyelembe fogják venni csak nekem ennyivel később fog összejönni a 40 éves szolgálati időm a Nők 40 szerint - vagyis ugyanakkor, mint a normál nyugdíj.
Tehát ha az ismert szabályok szerint megnézted és még csak 39 éved van, akkor még nem vagy rá jogosult, csak 1 év múlva.
Amikor majd kiszámolják, hogy mennyi legyen a nyugdíjad, akkor viszont már figyelembe fogják venni azokat a többlet éveket is amiket most még nem - ami már a számolásod szerint most is +2 év. Tehát csak 1 év múlva mehetsz majd nyugdíjba a Nők 40 szerinti szolgálati idő minimumával, de amikor eldöntik mennyit fogsz kapni nyugdíjra, akkor majd a 43 évvel fogják kiszámolni.

Kiszámoltattam..csak amit küldtek nem volt világos.
De most már meg van.
Végülis meg van a 40 évem..de a táppénz nem számít bele...
Összesen 220 napot voltam táppénzen...A gyerekekkel és magammal...ez sajnos nem számít bele igy 6 hónapot kell dolgozzak..

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!