Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg van Igy a "NÖk 40"Nyugdijr...

Meg van Igy a "NÖk 40"Nyugdijra az idöm?

Figyelt kérdés

42év..nyugdijjogosultság elbirálásához figyelembe vehetö szolgálati idövel rendelkezem..

Ezen belül 39 év Nök 4o jogosultsági idö..

Ezek szerint már igénybe vehetem?

2021. júl. 12. 16:22
 1/10 anonim ***** válasza:
69%
Hát nekem a 39 kisebbnek tűnik, mint a 40.
2021. júl. 12. 16:23
 2/10 A kérdező kommentje:

Nekem is.Azért annyira hülye nem vagyok..csak laikus...

Mindenképpen meg kell szerezni

- a legalább 40 évi jogosultsági időt, és

- ezen a 40 éven belül alapesetben mindenképpen meg kell szerezni a legalább 32 évi keresőtevékenységgel (munkával) szerzett szolgálati időt.

2021. júl. 12. 16:39
 3/10 A kérdező kommentje:
Ezt találtam...és azért kérdezem hogy jól értelmezem_e?
2021. júl. 12. 16:40
 4/10 A kérdező kommentje:
Érdemes megjegyezni azt az összefüggést, hogy minden jogosultsági időtartam egyúttal szolgálati időtartam is, de nem minden szolgálati időtartam minősül jogosultsági időtartamnak is. Vagyis a jogosultsági időre vonatkozó szabályok szigorúbbak.
2021. júl. 12. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező

Azt kell teljesítened ami a Nők 40 nyugdíjnak a feltétele. Nem véletlenül van kétféle szolgálati idő számítás, pont azért hogy a NŐK 40 azoknak legyen igénybe vehető akik le is dolgozták a szükséges időt.

Én 8 évet jártam egyetemre, teljesen jogos, hogy ez az idő ne számítson bele a Nők 40 szolgálati idejébe és ne mehessek miatta korábban nyugdíjba, hiszen amíg én tanultam, más kolléganőm meg már dolgozott, járulékot fizetett. Nekem magasabb lett utána a fizetésem.

Amikor a nyugdíj Összegét határozzák meg, ott már ezt is figyelembe fogják venni csak nekem ennyivel később fog összejönni a 40 éves szolgálati időm a Nők 40 szerint - vagyis ugyanakkor, mint a normál nyugdíj.

Tehát ha az ismert szabályok szerint megnézted és még csak 39 éved van, akkor még nem vagy rá jogosult, csak 1 év múlva.

Amikor majd kiszámolják, hogy mennyi legyen a nyugdíjad, akkor viszont már figyelembe fogják venni azokat a többlet éveket is amiket most még nem - ami már a számolásod szerint most is +2 év. Tehát csak 1 év múlva mehetsz majd nyugdíjba a Nők 40 szerinti szolgálati idő minimumával, de amikor eldöntik mennyit fogsz kapni nyugdíjra, akkor majd a 43 évvel fogják kiszámolni.

2021. júl. 12. 17:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Kérd le a nyugdíjhivatalból, meg fogják mondani, hogy jogosult vagy-e, és mi a számítás alapja. Ha nem, akkor is meglesz tételesen. Anyukám most megy nyugdíjba így, ő is utánajárt.
2021. júl. 12. 17:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Amit az elöbb írtam azért becsapos mert nekem megvan a 40 évem..azon belül 39..amit a kötelező 32 évnek véltem.
2021. júl. 12. 20:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Jó, de te számolgattad ki magadnak, vagy kiszámoltattad? Ha csak te számoltad ki, inkább kérd le a pontosat, mert anyukámnak is volt eltérés, volt, amit ki kellett igazítani.
2021. júl. 14. 11:16
 9/10 A kérdező kommentje:

Kiszámoltattam..csak amit küldtek nem volt világos.

De most már meg van.

Végülis meg van a 40 évem..de a táppénz nem számít bele...

Összesen 220 napot voltam táppénzen...A gyerekekkel és magammal...ez sajnos nem számít bele igy 6 hónapot kell dolgozzak..

2021. júl. 15. 07:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, a táppénz csökkenti, de az a fél év már nem sok. Kitartást.
2021. júl. 16. 09:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!