Ha nem kapok fizetést a munkahelyen, tényleg semmiféle „azonnali“ megoldás sincs?
Ha nem kapom meg a munkabérem, többféle elvi megoldás van. Lehet felszólítani a céget (leszarják) lehet bíróságra vinni az ügyet, lehet vizsgálatot kérni a munkaügyi hatóságtól.
De ezek alsó hangon is több hetes, a bíróság meg sok hónapos akár több éves huzavonát jelent.
Ebben az esetben tkp semmiféle megoldás sincs ? Ami „azonnali“?
Vagyis a cég megteheti hogy nem fizet, és én úgyse tehetek semmit vele azonnal?
mert felmondhatok ugyan, de ha akkor se fizet, akkor marad a bíróság--> jövő karácsony lesz belőle.
Tehát röviden: SEMMIT se lehet tenni?
végrehajtási eljárást javaslok. Ez se kétnapos dolog, de akkor is valószínűleg ez a leggyorsabb.
Most nem jut eszembe a pontos neve, de azt hiszem, hogy ez.
A lényeg, hogy
- küldesz egy ügyvédi felszólítást (valószínűleg leszarják) ebben az ügyvédi költség megtérítését is követeled.) Ügyvéddel kiszámoljátok, hogy mennyivel tartozik neked, kérheted még az ügyvédi díj megtérítését is talán. (nekik felróható okból történő eljárási díj címén)
Utána ezzel a levéllel mész (vagy megy az ügyvéded) a közjegyzőhöz, és végrehajtást kezdeményez.
A közjegyző is küld a cégnek egy levelet, amiben nyilatkozniuk kell, hogy elismerik-e a tartozást, vagy nem. (ekkor már a közjegyzői eljárási díj is dob egy kicsit, és ha esetleg a tartozás a további meló miatt emelkedik, akkor ezt természetesen úgy kalkuláld)
Ha nem, akkor per,
Ha elismerik, akkor meg fizetési felszólítás, és ha nem teljesítik, akkor végrehajtó megy.
Kérhetsz még sérelmi díjat is.
szerintem max másfél hónap, de nem maradsz ennél a munkahelynél ezek után, az biztos.
"Ez eleg gyors es hatasos is szokott lenni."
És az emberei, a csahos kutyái meg úgy megraknak engem, hogy a mentő visz el.
A 2-es hülyeséget írt más okból is. Gondolom, nem vágysz börtönre.
Az #1-es hozzászólásában leírt megoldást ajánlom megfontolásra.
Jól sejtem hogy ha így ha úgy az állásnak annyi?
Ha teszek valamit akkor azért, ha nem teszek akkor meg azért mert fizetés nélkül nem maradok nyilván?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!