Hihető az hogy egy cég jövedelemigazolást állít ki egy be sem jelentett alkalmazottjának?
Ennyire hülye lehet egy cég?
Csak szólok: saját szememmel láttam az esetet, nálunk történt meg.

Ha olyan cég, ahonnan én jöttem el pár éve, akkor simán hihető.
Nálunk az áfa bevallása úgy történt akkor, hogy a főnök lejott, és megmondta a könyvelonek, mennyit szeretne fizetni. 😳

Kérdező, a mai digitalizált rendszerben nem tudom megoldható-e , de kb. 15 éve közeli rokonom dolgozott úgy egy cégnek, hogy még adóbevallása is volt a cég jövedelemigazolása alapján és csak akkor derült ki, hogy nem volt bejelentve amikor terhesség miatt a táppénzes papírokat szerette volna intézni.
Utólag kellett kiperelnie a cégtől hogy fizessék ki az elmaradt TB járulékát az államnak is és neki is azt amitől elesett a Tb befizetés hiánya miatt.

"Nincs ennek jelentosege, biztos valami hitelt akart felvenni az illeto es kikunyizott egy ilyen kamu papirt hozza."
És mire megy vele mikor a bank egy pillanat alatt a netről (NAV /OEP) adatbázisból csekkol mindent?

"max a munkahelyet tudja leellenőrizni úgy hogy telefonál."
És ha a cég behazudja hogy kérem a józsi melós itten havi milliót nettóban hazavisz, a cég meg adja a hitelt, és utána kiderül ha józsi nem fizet hogy épp minimálbéres józsi?
akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!