Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hihető az hogy egy cég jövedel...

Hihető az hogy egy cég jövedelemigazolást állít ki egy be sem jelentett alkalmazottjának?

Figyelt kérdés

Ennyire hülye lehet egy cég?

Csak szólok: saját szememmel láttam az esetet, nálunk történt meg.

2021. júl. 6. 22:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha láttad, akkor most mondjuk azt, hogy nem?
2021. júl. 6. 22:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan cég, ahonnan én jöttem el pár éve, akkor simán hihető.

Nálunk az áfa bevallása úgy történt akkor, hogy a főnök lejott, és megmondta a könyvelonek, mennyit szeretne fizetni. 😳

2021. júl. 6. 22:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Nincs ennek jelentosege, biztos valami hitelt akart felvenni az illeto es kikunyizott egy ilyen kamu papirt hozza.
2021. júl. 6. 23:07
 4/9 anonim ***** válasza:
sallala...alapítványi iskola 444459535362864. epizód
2021. júl. 6. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, a mai digitalizált rendszerben nem tudom megoldható-e , de kb. 15 éve közeli rokonom dolgozott úgy egy cégnek, hogy még adóbevallása is volt a cég jövedelemigazolása alapján és csak akkor derült ki, hogy nem volt bejelentve amikor terhesség miatt a táppénzes papírokat szerette volna intézni.

Utólag kellett kiperelnie a cégtől hogy fizessék ki az elmaradt TB járulékát az államnak is és neki is azt amitől elesett a Tb befizetés hiánya miatt.

2021. júl. 6. 23:16
 6/9 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
2. Nem véletlen akarja a NAV az ÁFA bevallást is megcsinálni. :D Persze csak azért hogy "segítse" a vállalkozókat.
2021. júl. 7. 01:24
 7/9 A kérdező kommentje:

"Nincs ennek jelentosege, biztos valami hitelt akart felvenni az illeto es kikunyizott egy ilyen kamu papirt hozza."

És mire megy vele mikor a bank egy pillanat alatt a netről (NAV /OEP) adatbázisból csekkol mindent?

2021. júl. 7. 05:43
 8/9 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
A bank nem fér hozzá a adó és járulék adatokhoz. Nem tudja lecsekkolni, honnan veszed ezt. A munkáltatói alapján max a munkahelyet tudja leellenőrizni úgy hogy telefonál.
2021. júl. 7. 06:16
 9/9 A kérdező kommentje:

"max a munkahelyet tudja leellenőrizni úgy hogy telefonál."

És ha a cég behazudja hogy kérem a józsi melós itten havi milliót nettóban hazavisz, a cég meg adja a hitelt, és utána kiderül ha józsi nem fizet hogy épp minimálbéres józsi?

akkor mi van?

2021. júl. 7. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!