Ha a munkáltató hamis bérlapot állít ki, az minek minősül? Csalás? Adócsalás?
A bérem nem jött meg összeghelyesen, kevesebbet kaptam mint a szerződéses bér.
De a bérlap szerint minden rendben, rajta van a bruttó levonások TB SZJA stb majd ebből a nettó, minden stimmel.
Csak épp az nem stimmel hogy nem annyit utalt el, amennyi a nettó, hanem jóval kevesebbet.
Ott van a bérlapon hogy dátum összeg munkabér utalva X számlaszámra, majd elutalásra kerül jóval kevesebb.
És ez 2. alkalommal fordul elő.
Hamis a bérlap.
Ilyenkor mi a helyzet?
"Nekem volt, hogy sok százezerrel többet utaltak el. „
Milyen marha érdekes hogy itt nálunk feltűnően gyakran tévednek a bérekkel de mindig csak LEFELÉ soha nem FELFELÉ.
Nem marha érdekes? Hát ha ezek csak jóhiszemű véletlen tévedések hogyhogy soha senkinek se utalnak TÖBBET mindig csak KEVESEBBET?? egy tévedés sincs felfelé...
etess ezzel a maszlaggal mást.
Velem is előfordult, hogy kevesebbet utaltak a számlámra, mint ami bérlapon volt. Küldtem egy emailt a főnökömnek, mellékeltem a bérlapot beszkennelve plusz a banki átutalást igazoló dokumentumot. Másnap már jött is a válasz, és két napon belül meg is kaptam a maradékot.
Szóval első körben szerintem mindenképpen írj egy emailt, vagy hívd fel a főnököd telefonon, vesztenivalód nincsen. Ha nem korrigálják, akkor meg nevetségesen egyszerű ügy az egész, még ügyvédet sem kell fogadnod az ilyen pitiáner ügyekhez
Kérdező, hagyd már abba az idétlenkedést...unalmas vagy!
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__1116..
Alapítványi iskola.
Egyébként az itt előadott szófosásai még kispályásak, a munkaügyes kategóriákban újabban napi szinten okádja magából a mocskot, újabban már arra is képes, hogy a saját kérdésénél egy másik fiókból ad magának igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!