Le prostiztam, csak a csúnyább szóval egy csajt telefonon, ha felvette a beszélgetést feljelenthet?
(Nem jelezte felém, hogy hangfelvételt csinál)
Ezt szabad?
"Btk. 227. § (1) Aki a 226. §-ban meghatározottakon kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben vagy
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el."
Semmilyen bűncselekményt nem követtél el, hiszen sem az a. sem a b. feltétel nem teljesült. Egymás közti párbeszédben azt mondasz amit akarsz. Ilyen erővel ő is mondhatta volna hogy te meg orbitális bunkó vagy. Igaza lett volna?
#10: kijavítalak :D Az igaz, hogy telefonbeszélgetést felvenni a másik fél beleegyezése nélkül nem lehet. Ez úgy működik, hogy bekapcsolod a rögzítést, közlöd a másik féllel, hogy te rögzíted ezt a beszélgetést, amibe ha hallhatóan beleegyezik (tehát nem bólintással), akkor nem számít jogsértésnek.
A helyesbítés, hogy pont az új telefonok alkalmasak arra, hogy hívás közben 1 gombnyomással el lehessen indítani a rögzítést: [link]
"Tudtam lesz ez a kérdés,!!! És azt is tudtam, hogy nevetni fogok rajta hangosan!!"
Akkor azt is tudod hogy...
#13: magán célra SEM lehet. Tény, hogy jó eséllyel sosem fog kiderülni, hogy te csináltál ilyet, de engedély nélkül sem felhasználni, sem saját célra tárolni nem lehet.
(2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 2:48.§ (1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!