A pedofiltörvény most konkrétan miben korlátoz egy hétköznapi meleget?
Mármint olyat, aki nem a harcos-szélsőséges LMBT-hez tartozik, hanem tényleg csak szeretné nyugodtan élni az életét.
Ő továbbra is vállalhatja önmagát, továbbra is érvényben vannak az antidiszkriminációs törvények, tehát emiatt nem rúghatják ki sehonnan például. Elmondhatja, hogy ő más, egyedül azt nem teheti, hogy másokat is arra buzdít, hogy velük azonos neművel kezdjenek. De ez egy normális embernek alap, mármint hogy nem traktál senkit a szexualitásával. És továbbra is élhet együtt, lehet boldog a szerelmével. Tv-ben is szerepelhet 18 éves karika nélkül is, amennyiben nem a homoszexualitásáról tart előadást és teszi mellé, hogy így mennyivel boldogabb az élet. De ezt is megteheti 18-as karikával.
Végül tehát ha nem akar óvodában meg iskolában kiokosítani éretlen gyerekeket, akkor semmiben nem érinti őt ez a törvény.
Jól mondom?
#kérdező
"Melyik szövegrész mossa őket össze konkrétan?"
Maga a törvény címe/neve: "a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról"
Ezen cím alatt (ami tartalmazza a pedofil szót) konkrétan hatszor szerepel a törvény szövegében a "homoszexualitás" szó, annak indoklásában még kétszer. A transzneműekre való utalás (pontos szöveg:"születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés") a törvény szövegében szintén hatszor, az indoklásban szintén kétszer szerepel. Minden alkalommal, amikor a törvény említi a homoszexualitást, transzneműséget, azt tiltó és/vagy korlátozó kontextusban teszi (ártalmasnak, veszélyesnek, büntetendőnek feltüntetve azt)
A pedofíliával említik egy törvényben, így mos egybe két teljesen különböző dolgot.
Továbbá a kormány minden megnyilvánulásában, amikor a törvény LMBT emberekre vonatkozó részeiről nyilatkozik, szintén pedofil-ellenes törvényként hivatkozik rá. Ezzel szintén egy kalap alá veszi a pedofil bűnözőket az LMBT emberekkel.
Ezeken felül a törvény szövege pontosan: "a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg" arról viszont nem rendelkezik hogy mi számít "népszerűsítésnek, megjelenítésnek". Egy nyíltan meleg vagy transz ember a tv-ben már megjelenítésnek számít? Egy meleg karakter egy filmben/sorozatban annak számít?
"Ő továbbra is vállalhatja önmagát"
Maga a törvény közvetlen nem befolyásolja a 18 év feletti LMBT emberek életvitelét, hétköznapjait de, az által generált társadalmi feszültség, uszítás, gyűlöletkeltés már igen.
Kérdezd meg erről a két megvert meleg orvost:
vagy a két leköpött és megütött német lányt:
#4-es
Én transzneműként érintett vagyok a témában.
Jó lett volna gyerekként mondjuk az iskolában hallani arról, hogy nem vagyok egyedül, vagy hogy épp az sem elmebaj, hogy nem a lányok érdekelnek hanem a srácok. Ezek nem azok a dolgok amiket otthon a szüleiddel meg akarsz beszélni. És még ha nem is mész oda az egyik tanárodhoz azzal, hogy konkrétan te más vagy, akkor is jó érzés lett volna hallani, tudni hogy, vannak rajtad kívül még mások is, akik olyanok mint te. És akkor nem, az akkor még a témát igencsak egyoldalúan bemutató médiából értesültem volna ezekről.
Az "érzékenyítés" kapcsán a #kérdezőnek is: senki nem születik homofóbnak, de ha csak olyan példát lát, amiben a másság negatívan van feltüntetve, akkor azzá válhat. Vagy ha soha nem is találkozik vele fiatal korában akkor majd mikor felnőtt korában szembekerül vele, hogy ilyen igen is létezik, majd akkor az miatt nem fogja tudni hova tenni a dolgot mert nem ismeri. Talán ha nem is félni de tartózkodni fog tőle hogy megértse, nehezebben fogja elfogadni ezt és az ilyen embereket.
Üdv
Niki
11:
Valóban nem ízléses egy lapon emlegetni a melegeket a pedofilokkal, viszont ha az ovis és iskolás korú gyerekek LMBT propaganda-agymosását megnézzük, az is nyugodtan értelmezhető megrontásként, hiába nem fizikai úton történik.
Különben ettől még sehol nem állítja a törvény, hogy homokosok = pedofilok.
Azt pedig elmondták a törvényhozók is, hogy a Jóbarátok pl. nyugodtan lemehet, mert az nem népszerűsíti a homoszexualitást. Szerintem nagyo is jól elkülöníthető, hogy melyik műsor tolja az LMBT propagandát és melyik az, amiben csak lehet tudni egy adott szereplőről, hogy meleg. Tehát azt godnolom, Lakatos Márk, az ország díszb*zija nyugodtan adhat továbbra is 18-as karika nélkül divat tippeket, utóbbi csak akkor kerül a képernyőre, ha elkezdni nyomatni, hogy ő bármilyen heteró férfit beb*zít.
Azta legkevésbé sem hiszem bocs, hogy te kisgyerekként tudtad volna már magadról, hogy agyban nő vagy. Ezt mindig is úgy hívták, hogy "lányos fiú". Ezek a fiúk jó eséllyel melegek lettek, és lányok társaságában érezték jól magukat. Volt ilyen osztálytársam, nem bántotta ezért senki.
A legundorítóbb, legdurvább megrontás egy gyereknek arra hivatkozva mesélni nemváltó műtétről, összezavarni olyan dolgokkal, ami a melegeken belül is csak valami 0.1%-ot érint, hogy ő képes a kis éretlen agyával ilyen horderejű döntéseket meghozni. Aki bemegy és erről tart nekik előadást, az lelkileg is romlott.
A te sorsod azért szomorú, mert nekem meggyőződésem, hogy boldog életed lehetne egy ilyen lányos meleg fiúként, mint most, hogy ösztrogént meg ki tudja miket nyomsz magadba, lázadozol a képzelt elnyomás ellen, homofóbozod össze a társadalmat, amelyik csak azért nem tud lesz*rni téged, mert a folyamatos akcióiddal nem hagyod.
"Maga a törvény közvetlen nem befolyásolja a 18 év feletti LMBT emberek életvitelét, hétköznapjait de, az által generált társadalmi feszültség, uszítás, gyűlöletkeltés már igen."
Senkit nem vertek meg és senkit nem bántalmaztak a törvény miatt, egyedül az LMBT-t láttam tüntizni a Parlament előtt, meg vért hányni a fórumokon. Érdekes, hogy amikor erkölcstant, hittant akartak bevezetni akkor is ment részetekről a hiszti, hiszen erkcsölcsre miért is kéne nevelni a gyerekeket, viszont a 18 éven aluli, sokszor 5 éves gyerekek LMBT agymosása teljesen rendben van.
Amúgy akkor a csokot is töröljük el, hiszen társadalmi feszültség lett abból, hogy a gyermektelenek nem kapnak semmit.
Ami az igazán féreg dolog tőled, és ami a teljes LMBT-re meg a nektek csaholó médiára jellemző az az, hogy már az általad linkelt pécsi megverős cikk legelső két szavából kiderül, hogy NEM azért verték meg a két orvost, mert melegek voltak. Elolvastad? Szóváltás nyomán...
A német eset meg fingom nincs hogy jön a most meghozott magyar törvényekhez - szintén a ti hamis érvelésetek szokott az is lenni, hogy mikor zártak például börtönbe bárkit is itthon homofóbiáért, hiszen ilyen csak(!) Kanadában meg az USÁ-ban van. Akkor most mégis számít, mi van külföldön? Vagy egyszer számít egyszer nem, ahogy éppen jól jön ki?
#kérdező
"Azta legkevésbé sem hiszem bocs, hogy..."
Engedd már meg nekem, hogy jobban tudjam hogy mit éreztem, érzek magam kapcsán mint te.
De akkor itt egy részletesebb emlék és érzelemtúra az életemről (talán tanulsz belőle):
Egész kis korom óta (értsd: óvoda vagy még előbb) éreztem hogy valami nincs rendben, hogy valami nem oké. Soha nem tudtam beilleszkedni, a lányok nem fogadtak be mert nem voltam lány, a fiúk se mert én nem éreztem odavalónak magam. (és most ne a sztereotip baba vs kisautóra gondolj). Akkor még nem tudtam ezt mihez kötni, úgy éreztem én vagyok a "fura gyerek".
A pubertás elején fogalmazódott meg bennem hogy ez mi miatt van, nem egy konkrét esemény miatt, inkább egy nagyon kellemetlen folyamat volt az egész. A testi változások, meg a többi. Az erekciót a mai napig (a hormonoknak hála nagyon ritka már) szenvedésnek élem meg, egy kiálló idegen tárgynak érzem a saját testrészem, mikor hozzáérek (wc, tisztálkodás) az undor fog el tőle, mintha nem az enyém lenne, holott tisztában vagyok vele hogy belőlem nőtt ki, de legszívesebben kitépném magamból. A durva test szőrzettel ugyan ez a helyzet, napi szinten borotválkozom de folyton csak nő (erre már elkezdtem a véglegest, az elektrolízist) a tükörből nem te nézel vissza hanem egy pasi.
Biztos nem érted mert ezt te soha nem fogod érezni.
Az még pluszba rá tett egy lapáttal hogy mindenki úgy kezel aki nem vagy, azt várják el tőled ami veled ellentétes. Neked ezt és ezt kell tenned neked úgy kell viselkedned aki nem vagy, mert ha nem teszed akkor rossz szemmel néznek rád. Ezek miatt elkezdtem magamba fordulni, szorongtam, depis lettem. Fiatal korom végére ezt piával próbáltam orvosolni de csak elfojtani sikerült egy időre. Próbáltam az lenni aki nem vagyok, megjátszani, színlelni, de ez csak még jobban lenyomott a mélybe. Légyszíves próbálj más lenni mint aki vagy, miközben az elvárt külsőségeket mutatod széles vigyorral éveken, évtizedeken át. Ez előbb utóbb levisz egy érzelmi mélypontra amiből két kiút van: vagy bent hagyod a tétet és végleg kiszállsz, vagy mindent egy lapra és végre önmagad leszel. Én szerencsére az utóbbit választottam.
Kimerítő volt a korkép Dr. Freud?
A törvény kapcsán: tökmindegy mit mondanak, le van írva? Hatályban van a szépítő beszédük? Nincs, ezután ami nincs betűbe foglalva azt szabadon értelmezhetik. Nem állítja, de maga a kontextus sokaknak ezt a mondanivalót jelenti. Ha ennyire bele akartak volna szállni az LMBTQI-be? Miért nem hoztak külön törvényt rá? Ehelyett belecsomagolták a pedofil-ellenes törvénybe szándékosan.
Milyen ovisokról beszélsz? És most ne példálózz nyugati videókkal meg hasonlók. Én sem akarok drag queenek az oviba vagy szadomazo bemutatót az iskolákba. Látom beütött nálad a fidesz propaganda. Az első szexuális felvilágosítást is legkorábban állt.suli felsőben kapták meg a gyerekek eddig is, és ekkor már igenis kellene tudniuk arról hogy léteznek melegek, transzok, és ha netán valaki ott az, az ne érezze magát kirekesztve.
A Pécsett megvert két orvost szóváltás után verték agyon, feltételezhetően mert melegek voltak, a rendőrség erről nem nyilatkozott, mert személyiségi jogot sért egy ember orientációjának nyilvánosságra hozása.
A két német lányt idehaza támadták meg egy EB meccsen mert szivárványt festettek az arcukra a magyar LMBTQI+ emberek melletti kiállásuk szimbólumaként. Te nem olvastad el a cikkeket csak az első két sort.
Niki
Lehet, hogy az eddigiekből nem ez derült ki számodra, de én maximálisan el tudom fogadni azt, hogy te belül nő vagy, és rossz testbe születtél. Vissza is vonom azt, hogy egy lányos fiú lennél, mert ennél nyilván komolyabb a helyzet.
Amit viszont te meg a társaid nem akartok soha megérteni az az, hogy nem változtathatod meg többségi társadalom szabályait a saját igényeidre szabva, amennyiben az a közösség közös értékeit sérti. Nem lesz legális a kutyaszex meg a kannibalizmus sem csak azért, mert élnek ilyen hajlamú emberek is köztünk (nem egy lapra helyezve téged velük, csak a példa kedvéért). Azt kell tudomásul venni, hogy többség NEM fog alkalmazkodni az egyénhez.
Meg kellene végre elégednetek azzal, hogy szabadok vagytok, ott mondhatjátok el a véleményeteket ahol akarjátok és úgy öltöztök fel, ahogy akartok. Egy olyan országban, ahol a létező legnagyobb problémád az, hogy nem írhatod a személyidbe Péterként azt, hogy Juliska, ott nem beszélhetünk elnyomásról.
Azt pedig elmondom neked, hogy ha ez a megbékélés megtörtént volna a közösségeteken belül, ez a mostani törvény sem született volna meg, sőt nevet is változtathatnál még mindig.
De ez nektek nem volt elég, már a gyerekeink agyát is át akartátok mosni a szemét propagandátokkal: ezért kellett most fellépni ellenetek. Egyétek meg, amit főztetek.
"Milyen ovisokról beszélsz? És most ne példálózz nyugati videókkal meg hasonlók. Én sem akarok drag queenek az oviba vagy szadomazo bemutatót az iskolákba."
Akkor mivel példálózzak? :D
Teli a net olyan videókkal, ahol a transz meg a drag queen tart érzékenyítő előadást. Inkább te ne érvelj szokás szerint azzal, hogy hát ez "csak" külföldön van, mert ez olyan mintha azt mondanám, hogy én náci vagyok, de nem jelentek veszélyt, hiszen holokauszt csak Németországban volt.
Ha nem vagy teljesen hülye te is tudod, hogy ami a vezető nyugati országokban jelen van, az gyűrűzik be ide is. Vagy az LMBT az magyar találmány?
Az is rossz és képmutató érvelés, hogy te személy szerint nem értesz vele egyet, hogy drag queen megy az óvodába. Kérdezem én, kit érdekel? Azt a mozgalmat támogatod, aminek része a gyermekkori "érzékenyítés", és amelyik most fel van háborodva egy olyan törvényen, ami éppenséggel pont ezt tiltja.
Kit érdekel ezek után, hogy te személyesen egyetértesz-e vele, ha közben 100%-ig támogatod?
Az, hogy a két megvert orvost FELTÉTELEZHETŐEN azért ütötték, mert melegek voltak, az még mindig csak a te, meg az LMBT-csahos média feltételezése. Elhiszem, hogy te szeretnél ebben hinni, mert ez táamsztja alá az áldozati önképedet, de pont ugyannyi sajnos az esély rá, hogy teljesen más miatt kaptak a pofájukra.
Az, hogy focimeccsen megvernek b*zikat az ultrák, akik köztudottan szélsőségesek és mióta léteznek ezt csinálják, még nem reprezentálja a teljes társadalom hozáállását a melegkérdéshez.
Pont úgy, ahogyan nem minden meleg pedofil, csupán egy elenyészó kis részük - ugye, jól mondom?
Az okmányaim lecserélése miben sérti a többségi társadalom vagy épp a te értékeidet? Az hogy egy állásinterjún ez miatt nem járok sikerrel mert bemegyek mint Petra de az okmányokon Péter van? Hogy egy meglévő munkahelyen az ember nem tudhatja hogy mikor teszik ki a szűrét ez miatt? (nem ezzel az indokkal persze) Ha nem dolgozom adót sem tudok fizetni, ez a közösség érdeke, értéke?
Az sérti az értékeidet ha embereket nem mosnak egybe a legaljasabb bűnözőkkel? Mert most épp ez megy a kis hazánkban.
Miben sérülne a kis értékvilágod, ha két azonos nemű ember besétálhatna egy anyakönyv vezetőhöz és polgári házasságot köthetne? (ismétlem: polgári, a vallást ne keverd ide)
Téged és értékeidet az sérti ha embertársaid is veled azonos jogokkal bírnának, miközben a te jogaid szemernyit sem sérülnek?
Milyen agyátmosásról beszélsz? Tudod hogy működik egy "érzékenyítés" az iskolákban? Meghívásos alapon, egy külsős előadó csak az iskola felkérésere, engedélyével tarthat bármiféle előadást és csak arról olyan tartalommal amit az iskola is jóváhagyott. Ahova meghívták ezeket a civilszervezeteket és munkatársaikat nem véletlenül tették, a legtöbb esetben olyan dolgok előzték meg ezt ami miatt indokoltnak, szükségesnek látta egy iskola vezetése ezt, pl épp az LMBT tanulók elleni atrocitások miatt.
Az INDEX oldaláról linkeltem neked, a mostani indexet aligha lehet "LMBT-csahos média" alá sorolni.
"és mióta léteznek ezt csinálják" tehát szerinted az rendben van hogy bárki megverhet valakit csak mert meleg? Úgy tálalod: mióta léteznek ezt csinálják... akkor ez már szerinted rendben is van?
Niki
Tudom kihalt a topic, de itt egy pèlda hogy milyen hatása van a törvénynek egy hétköznapi meleg életére:
Az ajtóra ragasztott egyik matricán a törvény száma látható, egyértelmű hogy a törvényen felbuzdulva csinálták ezt.
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!