Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ennek nincs jogi következménye...

Ennek nincs jogi következménye, ugye?

Figyelt kérdés
Egy történetet írok, amiben az egyik szereplő másokat kerget öngyilkosságba, de úgy, hogy sose buzdítja őket rá (ez büntetendő, azt tudom), csak a bizalmukba férkőzik, majd összetöri az érzelmeiket. És így később öngyilkosságot követnek el. Ez büntetendő lenne jogilag?

2021. jún. 21. 15:00
 1/9 anonim ***** válasza:
7%
Momo büntethető-e? Szerintem ja.
2021. jún. 21. 15:06
 2/9 anonim ***** válasza:
27%
Írói szabadság van, amennyibe a karakterek és szereplők, plusz a történések fiktívek (elképzeltek).
2021. jún. 21. 15:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ilyen alapon a szakítás is az lenne.
2021. jún. 21. 15:39
 4/9 anonim ***** válasza:
55%

2.-nak.

Nem is érted, hogy mi a kérdés!!!

2021. jún. 21. 15:39
 5/9 anonim ***** válasza:
4es könyvet akar írni a kérdező, csak a fellépő lehetséges jogi kérdésekre kérdezz rá nem?
2021. jún. 21. 15:44
 6/9 anonim ***** válasza:

5.-nek.

Nem. Ő a karaktere cselekedetének jogi következményeit kérdi.

2021. jún. 21. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
5ös. Öngyilkosságra való felbújtás alapjáraton illegális, de ha karakterét pl zsarolják hogyha elhagy valakit akkor megöli magát, s végül megteszi. Az nem számit öngyilkosságba való hajszólásnak.
2021. jún. 21. 16:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tudom, hogy bármit írhatok, de hasznos lenne hozzá tudni. Az öngyilkosságra való buzdításnak már utánanéztem. Azt is tudom, hogy ha valaki szakít valakivel, és a másik emiatt lesz öngyilkos, akkor az nem büntethető. De ezt a karaktert úgy szeretném, hogy több alkalommal csinál ilyet, összetöri mások szívét, és vannak, akik öngyilkosok lesznek. A lényeg, hogy direkt csinálja, de nem buzdít öngyilkosságra. Nem is lesz minden "áldozata" az.

2021. jún. 21. 18:50
 9/9 anonim ***** válasza:
8as akkor a barátnői eléggé lelki szegények lehetnek a főhősnek, főleg ez tükrőzi vissza a főhős jellemét is
2021. jún. 21. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!