Gyes mellett munkanélküli segély?
Figyelt kérdés
Idén februárban töltötte a fiam a 2-t. Vissza is mentem dolgozni azonnal. Most fél éve dolgozok, februárig még ugye jár a gyes. Sajnos úgy alakult hogy a munkahelyem megszűnik október 1-től. Megkapjuk aki kivár a végéig a végkielégítést, nekem ez 2 havi (700e) pénz. Én úgy döntöttem kivárok, most nem keresek újat, a férjem jól keres, majd találok valamit utána. De ebben a helyzetben akkor le kell mondanom a gyest ha 3 hó munkanélkülire megyek es utana ujra igenylem ha az lejárt vagy mi?2021. jún. 10. 15:17
1/9 anonim válasza:
Miért akarsz munkanelkulire menni? Maradj gyesen.
2/9 A kérdező kommentje:
Mert a munkanélküli több mint a 25 ezres gyes, nem?
Azt sem tudom mennyi az összege amúgy, sosem voltam.
2021. jún. 10. 16:21
3/9 anonim válasza:
A végkielégítés idejére nem jár. Tehát ha októberben szűnik meg a cég, és te 2 havi végkielégítést kapsz, akkor januárban igényelheted.
4/9 anonim válasza:
Dehogyis. Ha októberben megszűnik a munkaviszonya, másnaptól igényelheti az álláskeresésit, hiszen munkanélküli lesz. Hogy a gyest le kell e mondani, nem tudom, de szerintem nem - ha munka mellett jár, miért ne járna álláskeresési mellett is.
5/9 anonim válasza:
4!
Végkielégítés esetén nem jár addig a munkanélküli, amíg annak az ideje le nem járt.
6/9 anonim válasza:
A végkielégítésnek nincs ideje, az egy összeg, amit az utolsó fizuval együtt utalnak.
7/9 anonim válasza:
2 havi összegről van szó ebben az esetben
8/9 A kérdező kommentje:
Igen, ez nem felmondási idő pénz, hanem végkielégítés, egy összegű utalás.
2021. jún. 11. 09:11
9/9 anonim válasza:
Az 5os a felmondasi es felmentesi idore gondolhat.
Ugyanis felmondasi ideje lesz, okt 1tol min 30nap.
Mivel a ceg megszunik igy munkat nem fog tudni biztositani igy felmentik a munkavegzes alol. A felmondasi ido letelte utan jelentkezhet a kerdezo allaskeresesi jaradekert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!