Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Btk. szerint ez zsarolásnak...

A Btk. szerint ez zsarolásnak számít?

Figyelt kérdés
Magánnyomozókkal figyeltetek valakit és erről a valakiről megtudok valamit. Na most amit megtudtam az elég rosszul érintené ezt a valakit, ha másvalaki is megtudná azt amit Én megtudtam. Szóval Én közlöm ezzel a valakivel, hogy tudom amit tudok és elmondok mindent ennek a másvalakinek is, mire erre ez a valaki ÖNKÉNT felajánl valamiket mindenféle kérés és erre utalás nélkül, azért hogy ezt a valamit amit megtudtam ne mondjam el annak másvalakinek. Nekem nem tűnik zsarolásnak, mivel csak közlöm, hogy tudok amit tudok és kész. Az, hogy most ez a valaki felajánl valamiket azért, hogy az a valami amit megtudtam ne tudja meg másvalaki azt ez a valaki ajánlotta fel zsarolás nélkül ebben az esetben.

2021. jún. 8. 18:01
 1/6 Fsms ***** válasza:
100%
Igen.
2021. jún. 8. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Beteg emberek vannak na.
2021. jún. 8. 18:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván azért mondod el neki, mert zsarolni akarod, és miután elfogadtad a kizsarolt pénzt, ez még egyértelműbb. Ezt az "önként" dumát semmilyen bíróság nem venné be.
2021. jún. 8. 18:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor ez úgy lenne jó, ha írnánk egy ilyen titoktartási szerződést nem?
2021. jún. 8. 18:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A magyar jog ismeri a ráutaló magatartás kifejezést. Nem kell hozzá kimondanod a zsarolás tényét ahhoz, hogy egyértelmű legyen a szituáció.

Szóval igen, ez bármely bíróság előtt zsarolás lesz.

2021. jún. 8. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy FENYEGETÉSSEL arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön (...).

Ha felajánlod, hogy 'önkéntesen' adjon valamit, akkor már ügyészi állásfoglalás, hogy ez már a fenyegetésnek megáll.

2021. jún. 8. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!