Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Zsarolásnak számít ez?

Zsarolásnak számít ez?

Figyelt kérdés

Levitte a vihar a házam tetejének egy részét. A biztosító nem fizette ki, csak a kár felét, mert szerintük "eltúlzott" az összeg, amiért javíttatva lett. Úgy felháborodtam, hogy írtam egy levelet a biztosítónak és az igazgatójának is, hogy ha nem fizetik ki a maradék összeget, akkor MNB-hez, fogyasztóvédelemhez fordulok panasszal, ha kell polgári pert is indítok, és felmondom az összes szerződésemet velük. Semmi erőszakos fenyegetés nem volt a levelemben, határozott, de higgadt volt.

Ez így zsarolás?

Előre is köszönöm a válaszodat!

2020. febr. 28. 20:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem zsarolás.
2020. febr. 28. 20:19
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem zsarolás.

Ezekhez a dolgokhoz jogod van. Viszont egyszerűbb lett volna első körben azt mondani, hogy nem fogadod el az elsődleges kárfelmérést, és új becslést kérsz. Aztán még ráértél volna pampogni. Nem tudom, hogy mikor történt ez, és meddig lehet új kárbecslést igényelni de igyekezz, hátha nem futottál ki az időből. Mert amit eddig csináltál, az az ő szemükben csak hiszti, jogi szempontból semmi, így hamarosan erre hivatkoznak.

2020. febr. 28. 20:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a nyilvánossággal is fenyegetőzhetsz, hogy nyilvánosságra hozod, hogy mennyi volt a károd, és mennyivel akarják kiszúrni a szemed ennél a biztosítónál, pedig mennyit fizetsz. Vannak ilyen műsorok, pl. Panaszkönyv, vagy neten pl.: [link]
2020. febr. 28. 20:37
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Szerencsére ritkán van biztosítási káreseményem. Egyébként amikor legutóbb volt, ugyanez a biztosító 100 százalékban kifizette a kárt, ezért nem is értem, hogy most miért nem. Valaki azt mondta, hogy időről-időre bepróbálkoznak, de ha az ember nem hagyja magát, akkor hajlamosak megtörni. Nem tudtam, hogy lehet ilyet, amit írtál, hogy lehet új kárbecslést, ez is abból adódik, hogy eddig sosem volt probléma évtizedek alatt, pedig volt már itt üvegkártól kezdve csőtörés, sosem volt gond a kifizetéssel.

2020. febr. 28. 20:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálam egy tűz után, hatszor mérték fel a kárt. Az elsőre megállapított kárösszeg a végére majd háromszorosa lett.
2020. febr. 28. 21:19
 6/10 A kérdező kommentje:

Ma jött a levelük, hogy mennyit fizetnek, és részükről a dolog lezárva. Át is utalták a pénzt. Visszaküldték az árajánlatot, amit küldtem nekik, kiegészítve, hogy mi mennyi lenne az ő számításuk szerint, szemben a kivitelező számításával. 195 ezer forintot fizettem, szerintük 110 ezer forint a jogos kár, de abból is csak 88 ezret utaltak át.

De már eltértünk az eredeti kérdéstől. :)

2020. febr. 28. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:

6# mi a... A biztosítás nem egy kölcsönösen előnyös megállapodás?

Akkor én fizetem a biztosítást, majd én is azt mondom, hogy bocs csak ennyit fizetek, mert számításaim szerint ennyi jár nektek

2020. febr. 28. 22:02
 8/10 A kérdező kommentje:
# 7 Na jó, hát azt ne hidd, ha hétfőn átutalnak egymillió forintot, ezek után akkor is felmondom a szerződést velük a fordulónappal. Csoportos beszedésit le is állítottam már a bankban. Szerencsére még ebben a 10 millió fő alatti országban is akad jó pár biztosítótársaság, még olyanok is, akik kevesebb pénzért ugyanazt adják, mint a nagymenők.
2020. febr. 28. 22:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Melyik társaság volt az?
2020. márc. 1. 13:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Átutalták a lóvét, de ettől még kérhetsz egy újabb kárbecslést szerintem. Hacsak nem futottál ki az időből.

De lehet, hogy tényleg átvágtak téged.

Mindenesetre időről időre tényleg célszerű átnézni, hogy melyik biztosító, bank stb. a legelőnyösebb. Ezt hívják pénztudatosságnak

2020. márc. 2. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!