Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A vörös csillag menyi legális...

A vörös csillag menyi legális jelkép?

Figyelt kérdés
Rajta van a heinkeinen, converse cipőmön vörös a csillag, milkyway csokin is fellelhető, ez mennyire legálisak egyébként? Mert a horogkeresztre is rálehet húzni hogy szvasztika, nem azt jelenti, de az se fog senkit érdekelni, tiltott jelkép és kész.
2021. jún. 1. 13:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
9. e szerint amiket felsoroltam is.
2021. jún. 1. 14:41
 12/19 A kérdező kommentje:
Bár szerintem elég vicc, hogy azért illegális néhány dolog, mert bukott hatalmak használták mint jelkép.
2021. jún. 1. 14:43
 13/19 anonim ***** válasza:

Kérdező ezért kell tanulnod a történelmet, hogy ne maradj ilyen ostoba.

Nem azért tiltott jelkép. Azért tiltott jelkép mert ennek a jelképnek a követői olyan ideológiát vallottak aminek a nevében milliókat öltek meg és a fél világot maguk alá gyűrték erőszakkal. Ahogyan nagyon sokan még ma is ezt az ideológiát követnék, népszerűsítenék ha nem lenne betiltva.

2021. jún. 1. 14:45
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem az ideológiával van a gond, a megvalósításával. Mellesleg pl. a szvasztika jóval régebbre nyúl vissza és keleten eléggé elterjedt a régi jelentése, olvastam én már sok ideológiás könyvet, személy szerint az anarchia tetszik, csak szintén a megvalósítása kb lehetetlen abba a formában, ahogy lenne értelme, bár tudom szeretik ráhúzni, hogy a káosz, de egyik szerves alapja lenne, hogy hatalom és pénz nélkül egymás kölcsönös segítése..
2021. jún. 1. 14:49
 15/19 anonim ***** válasza:
48%

#14 "Nem az ideológiával van a gond, a megvalósításával."

Pont ezért írtam le hogy tanulj, hogy ne maradj ostoba.

Az ideológiával van baj. Pont.

2021. jún. 1. 15:16
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
15, alapvetően maga a kommunista ideológia nem tiltott, és legálisan léteznek kommunista pártok, pl. a Munkáspárt
2021. jún. 1. 15:41
 17/19 anonim ***** válasza:
#16 De nem ezt írtam le hanem a kérdezőnek a megjegyzésére reagáltam miszerint nem az ideológiával van a baj, hanem a megvalósításával. Az ideológiával van baj. Ettől még a kommunista ideológia lehet hogy nem tiltott, de népszerűsítése akkor sem éppen az értelem csúcsa. A munkáspárt sem használhatja a vörös csillagot vagy a sarló kalapácsot a maga jelölésére.
2021. jún. 1. 16:07
 18/19 A kérdező kommentje:
Nem mintha manapság annyira lenne értelme az ideológiáknak, kevert már minden, mindig is az emberektől függött, hogy mi lesz.
2021. jún. 1. 19:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Amikor volt a herce- hurca az említett márkákkal szemben, az is inkább a Csíki Sörrel kapcsolatos ellenpont foglalás miatt volt, az önkényuralmi jelképekről szóló törvényt felhasználva. De mégsem tűnt el. Elméletileg, jogilag, azaz de jure tiltott a használata, hacsak nem történelmi események bemutatásával kapcsolatos a megjelenítése, gyakorlatilag, vagyis de facto pedig meg vannak tűrve az említett márkákon is. De azért sem hiszem, hogy sokan feljelentenének, ha vörös csillagot, vagy SS jelvényt tűznél ki magadra, tekintve, hogy az emberek átlag intelligenciája nem üti meg azt a szintet, hogy felfogja, mit lát...
2021. aug. 1. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!