Így jogosult vagyok a rokontartásra?
Figyelt kérdés
Sziasztok!! Idén érettségizem, augusztusban leszek 18.Ha felvesznek megyek tovább fősulira. Eddig apám 80ezret fizetett rám és a húgomra gyerektartást. Kiskorom óta nem vagyunk vele jóban. Ő se keres minket, mi se keressük őt. Szerintetek így jár nekem rokontartás? vagy ez már érdemtelenségnek számít?2021. máj. 31. 10:03
1/8 anonim válasza:
25 éves korodig, ha felsőoktatási intézményben tanulsz nappali tagozaton, vagy az első OKJ-s szakképzettséged megszerzéséig, jár a gyerektartás.
2/8 anonim válasza:
Nagykorú gyermek tartását megalapozhatja munkaképtelensége, betegsége, illetve az életpályára való felkészülést szolgáló tanulmányok folytatása. A gyermek az utóbbi esetben azért szorul rá a tartásra, mert szükséges tanulmányait végzi, azaz szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanfolyamot, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat folytat. Ha a gyermek a középiskola befejezése után a választott életpályára előkészítő tanfolyamra, főiskola, vagy egyetem nappali tagozatára felvették, a tartásra kötelezett s arra képes szülő nem hivatkozhat arra, hogy a nagykorúságát elért gyermek munkaviszonyt létesítsen és tanulmányai költségéről, valamint megélhetéséről maga gondoskodjon.
3/8 anonim válasza:
Öszzegzem röviden: Jár a rokontartás.
Ahhoz hogy érdemtelenség történjen neked vissza kellene utasítani őt. Ha nem keres nyilván nem is tudod megtenni.
4/8 anonim válasza:
A kerdesem az, hogy ez 10eve is igy volt? Mert en emlkeszem, amint betoltottem a 18at 2008 augusztasaban apam azonnal lemondta es szeptembertol nem fizetett, pedig 2010 majusban erettsegiztem es ballagtam a gimibol (5evfolyamos)
5/8 anonim válasza:
4es vagyok, anyam egyedül nevelt, egy szar fizetesbol, alberletben. Hianyzott az a 20000ft.
Persze tuleltuk, de igy utolag belegondolva, hogy apam 14eves korpm
6/8 anonim válasza:
*ota nem keresett, megerdemelte volna hogy neki is kevesebb jusson, legalabb a gimi vegeig.
7/8 anonim válasza:
"A kerdesem az, hogy ez 10eve is igy volt?"
Igen, ez már nagyon régóta így van. Nem tudom pontosan megmondani mióta, de az biztos, hogy a kilencvenes években is így volt már, mert apám a féltestvéreim után az egyetem alatt is fizetett.
8/8 A kérdező kommentje:
A bíróság nem fog arra hivatkozni,hogy én sem keresem őt? Ja és még annyi,hogy neki azóta van egy 9 hónapos gyereke a feleségétől
2021. máj. 31. 19:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!