Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Előző albérlő miatti NAV...

Előző albérlő miatti NAV akció vasárnap este?

Figyelt kérdés

vasárnap 22:30-kor dörömbölnek az ajtómon, már aludtam. Három, NAV igazolványt pofámba nyomó kb. húszon-közepe-vége fiatalember volt.

"Tudjuk, hogy nagy értékű szoftvereket osztanak meg illegálisan torrenten ebből a lakásból, és már régóta látjuk, de most lett nagyon elegünk."

Keresték a gépeket, de azt nem találtak. Az albérlőm 2 hete elment innen, az én notim meg szervízben van.

Routert akarták lefoglalni, de közöltem, hogy az a DIGI eszköze, és azóta 2x is resetelve volt. Arról letettek. (Tényleg, mert egy kalap kaki, hetente lefagy)

1. kérdés: Vasárnap este tényleg akciózhat a NAV, vagy profi csalókkal volt dolgom?

2. Mi hatalmaz fel egy hatósági személyt arra, hogy a saját lakásomban úgy beszéljen velem mint valami legutolsó bűnözővel?

3. Fogalmam sincs, mit csinált az albérlőm (2 gépet hozott) de tényleg rászálltak a torrentes dolgokra?

Nekem ez nagyon gyanús.

2021. máj. 28. 08:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem csalókkal volt dolgod, lehet a volt elbérlőd keveri a kakit. Olyat, hogy egy átlagemberhez berontanak vasárnap este, még nem hallottam.
2021. máj. 28. 08:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Volt házkutatási parancsuk, mert ha nem volt, nem vagy köteles beengedni őket a lakásba, akármilyen vehemenciával jönnek.
2021. máj. 28. 08:32
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
tudtommal Mo-n még nem illegális a torrent, biztos hogy navosok voltak? nem lehet hogy csalók törek rád?
2021. máj. 28. 08:33
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Miért nem hívtad a rendőröket?
2021. máj. 28. 08:37
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt olyan, hogy olyan este fél 11 körül csengettek, és három rendőr állt az ajtóban, hogy XY-t keresik. Szerencsére nem én voltam, hanem a szomszéd lakás, és a korábbi bérlőt keresték nála, aki már nem lakott ott.
2021. máj. 28. 08:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez különben milyen szívás, hogy esetleg elviszik az ember gépét tévesen, ami a munkaeszköze is lehet, és hónapokba telhet, amíg visszakapja.
2021. máj. 28. 08:41
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy nem a NAV intézi az ilyen ügyeket...
2021. máj. 28. 08:45
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

".....régóta látjuk, de most lett nagyon elegünk"

Hahaha. A NAV-nak nem lesz "nagyon elege", ők egyszerűen csak a munkájukat végzik. Ezek csalók voltak.

2021. máj. 28. 09:01
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Tudjuk, hogy nagy értékű szoftvereket osztanak meg illegálisan torrenten ebből a lakásból, és már régóta látjuk, de most lett nagyon elegünk

Hát persze.

2021. máj. 28. 09:29
 10/14 anonim ***** válasza:
23%

Teljesen jogszerű volt.

És nincs olyan hogy házkutatási parancs, hanem határozat van.

2021. máj. 28. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!