Előző albérlő miatti NAV akció vasárnap este?
vasárnap 22:30-kor dörömbölnek az ajtómon, már aludtam. Három, NAV igazolványt pofámba nyomó kb. húszon-közepe-vége fiatalember volt.
"Tudjuk, hogy nagy értékű szoftvereket osztanak meg illegálisan torrenten ebből a lakásból, és már régóta látjuk, de most lett nagyon elegünk."
Keresték a gépeket, de azt nem találtak. Az albérlőm 2 hete elment innen, az én notim meg szervízben van.
Routert akarták lefoglalni, de közöltem, hogy az a DIGI eszköze, és azóta 2x is resetelve volt. Arról letettek. (Tényleg, mert egy kalap kaki, hetente lefagy)
1. kérdés: Vasárnap este tényleg akciózhat a NAV, vagy profi csalókkal volt dolgom?
2. Mi hatalmaz fel egy hatósági személyt arra, hogy a saját lakásomban úgy beszéljen velem mint valami legutolsó bűnözővel?
3. Fogalmam sincs, mit csinált az albérlőm (2 gépet hozott) de tényleg rászálltak a torrentes dolgokra?
Nekem ez nagyon gyanús.
".....régóta látjuk, de most lett nagyon elegünk"
Hahaha. A NAV-nak nem lesz "nagyon elege", ők egyszerűen csak a munkájukat végzik. Ezek csalók voltak.
Tudjuk, hogy nagy értékű szoftvereket osztanak meg illegálisan torrenten ebből a lakásból, és már régóta látjuk, de most lett nagyon elegünk
Hát persze.
Teljesen jogszerű volt.
És nincs olyan hogy házkutatási parancs, hanem határozat van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!