Le kell törölnöm a videót mert a videóban látható kocsi "egyedi" így beazonosítható ki követte el a videóban látható szabálytalankodást?
Rendszám kitakarással feltettem egy szabálytalankodóról videót facebookra, a lényeg hogy kaptam egy üzenetet ügyvédtől hogy mivel a kocsi egyedi ezért beazonosítható, nem elég a rendszám-arc kitakarása. Az egyedit úgy kell érteni hogy pl volt rajta spoiler és egyedi fényezés, matricák.
Tényleg ügyvédtől jöt mert lecsekkoltam és ő is mondott midenféle számot, de attól még ez gondolom csak ráijesztés nem? Van ilyen hogy "egyedi kocsit" nem lehet levideózni?
Spoiler, egyedi fényezés és ugyanolyan matricák bármelyik autón lehetnének. Lehet, hogy vannak is, attól még, hogy sem ők, sem te nem ismertek más ilyet.
Ugyanakkor, ha ügyvédtől jött ez a levél, én óvatosságból szintén jogásztól kérnék tanácsot, és csak akkor hagynám így, ha ő is megnyugtató választ mondana.
Ha mást felismerhetően videóztál (akár jellegzetes autóját), akkor a személyiségi jogait megsérted, ezért polgári perben követelhet sérelemdíjat, ha bizonyítja, hogy ezzel jogtalan sérelmet okoztál neki.
Az még nem jogtalan sérelem, ha ennek kapcsán szabálysértési hatóság megbírságolja, emiatt nem követelhetne tőled sérelemdíjat az ügyvéd megbízója. De azért már igen, ha pl. ez lenne bizonyíték az ügyvéd megbízója feleségének arra, hogy férje félrelépett, azaz ebből az ügyvéd megbízójának - válás miatt - súlyos anyagi kára lenne.
Ha viszont közlekedési bűncselekmény lett volna az ügyvéd megbízójának közúti cselekménye, akkor már válásos példánál maradva sem lehetne követelése, mert akkor egyértelműen a közérdek szerint cselekedtél.
#3 akkor végülis maradhat a videó?
Jelenleg be van állítva csak ismerősöknek, de ha csak ijesztegetés az egész visszamegy nyilvánosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!