Ajándékozási szerződés - 150 ezer Ft alatti értékű tárgy ajándékozása (ismerősnek, tehát nem rokon) jár bérmilyen illetékkel vagy bejelentési kötelezettséggel?
án úgy tudom, 150 ezer Ft a határ az illetéknél (de javítsatok ki, ha nem így van), de a bejelentési kötelezettség értelmezhetetlen nekem, legalábbis mintha az meg minden vagyontárgyra vonatkozna, kivéve ha egyeneságbeli rokonok köztött történik.
Hogy van ez pontosan?
kösz
állítólag bármilyen 150 ezer Ft feletti vagyontárgy ajándékozésra vonatkozik, és persze illetékfizetés is.
a gyakorlatban mondjuk nehezen bizonyítható, de azért ha valakinek feltűnően sok drága vagyontárgya van, akkor utána kérdezhetnek, mégis miből.
a 150 felettiről olvastam a jogszabályt, az 100% biztos. csak az alatta lévő vagyontárgyakról nem tudom, de én arra tippelek, h akkor nem érdekes. hát de nem csak autó, gondolj bele, veszel egy fél millás fényképezőgépet használtan vagy egy 2 millás kamerát használtan ... nem olyan nehéz bele ütközni ebbe a szabályba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!