A szomszédom engedélye nélkül építettem "átlátszatlan" kerítést a saját telkemre hogy ne jöjjön át a kutyája a macskám miatt, és ne leskelődjön ő se, bűncselekmény volt?
Figyelt kérdés
A helyi építési szabályzatban SEMMI sincs ami megszabná a kerítés átlászóságát, ezért mertünk nem átlátszót csinálni.
Jelenleg birtokvédelmet indított ellenem mert így van nála egy kis árnyék, hozzáteszem nincs bevetve semmivel a kertje, csak a föld meg gaz van ott. Mivel szonbat van hétfőig úgyse történik semmi, ezért teszem fel a kérdést mi a franc lesz majd szerintetek ebből?
Ilyen a kerítés ha valakit érdekel: [link]
2021. máj. 22. 11:17
A kérdező szavazást indított:
Csak átlátszót szabad építeni
Lehet nem átlászót is építeni
25 szavazat
1/12 anonim válasza:
Vicces is lenne csak átlátszó kerítést lehetne építeni.
2/12 anonim válasza:
A kutyaja átjár az is jelenthető mármint én síntért hívnám hogy legyen nyoma
3/12 anonim válasza:
Normál esetben nem az átlátszóság lehet probléma, hanem a kerítés magassága.
4/12 A kérdező kommentje:
Nem szeretném bántatni a kutyáját, legszívesebben befogadtam volna mielőtt lett macskám, nem bánik jól vele. Néha csak azért jött át mert meglátott engem és "örült" nekem. Kb csak megeteti a kutyát és ennyi, többet nem foglalkozik vele.
2021. máj. 22. 11:26
5/12 anonim válasza:
Ha nem indokolatlanul magas az a fal pl 2,5-3 méter feletti, akkor nincs semmi alapja a birtokvédelemnek.
6/12 A kérdező kommentje:
2 méter de lehet pár centivel alatta is van, őszintén szakemberre bíztam az építést csak mondtam neki ne drót hanem fonott fa legyen hogy ne lássuk egymást.
2021. máj. 22. 11:52
7/12 anonim válasza:
Biztos nem bűncselekmény (az a bűncselekmény ami benne van a BTK-ban), de polgári jogi igényei lehetnek.
8/12 anonim válasza:
Ez egy teljesen korrekt kerítés. Még néz is ki valahogy. Nem is magas.
Kérdezd meg, hogy kukkolni akar-e, vagy mi a baja.
9/12 anonim válasza:
" de polgári jogi igényei lehetnek."
Milyen polgári jogi igényei lehetnek?
10/12 anonim válasza:
Pewrsze, hogy lehet nem átlátszót építeni, sőt szerintem az a legpraktikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!