Május 17-én hétfőn kapom meg a 2. oltásomat, de most telefonált a feleségem, hogy rendőrségi idézést kaptam arra a napra, most mi van?
Székesfehérváron kapom meg a 2. oltást, de kaptam egy levelet, hogy a Tatabányai RFK tanúként kíván meghallgatni aznap 8 órától. Most ilyenkor mi van? Lajoskomáromban lakok, fehérvár sincs olyan közel ide tömegközlekedéssel, nem hogy Tatabánya.
(Egyébként nem szerepel a levélben, hogy miért akarnak meghallgatni, és azt sem értem, hogy miért citálnak engem oda ilyen messziről)
De most ilyenkor mi van? A rendőrség elfogadja azt, hogy oltás miatt nem tudok megjelenni illetve csak jóval később érnék oda?
Most az van, hogy egyet választhatsz.
Elmész az oltásra, aztán előállítanak. Joggal.
Vagy elmész a rendőrségre, és kérsz másik időpontot az oltásra.
Ez nem a szakmunkásképző, hogy kimagyarázd magad egy idézés alól. Üdv a való életben.
Nyugodtan hívd fel őket, és mondd el mi a szitu. Pár éve volt hasonló ügyem, akkor horvátországi nászút közben hívott anyám, hogy 2 nap múlva be kéne mennem tanúskodni.
Felhívtam az illetékes RFK-t és miután elmondtam, mi a helyzet kaptam rá egy hétre időpontot. Mellesleg annyiból állt a kihallgatás, hogy XY-t ismerem-e és tartottam-e vele a kapcsolatot. Nem tudtam kiről van szó, ezért a jegyzőkönyv felvétele tovább tartott, mint a kihallgatás :)
De nálad még el sem kell napolni, mondjuk ha reggel megkapod az oltást, délre még simán odaérsz Tatabányára busszal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!