Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csinálhatok ilyen videót én is?

Csinálhatok ilyen videót én is?

Figyelt kérdés

Nos igazából ennek szeretném elkészíteni a magam verzióját: https://www.youtube.com/watch?v=qe0sHSBhsF4

Röviden: Egy osztrák cég (van magyar kirendeltsége) leszedetett (jogosulatlanul) 3 videómat a youtube-ról ami miatt azonnal felfüggesztették a youtube csatornámat. Elkezdtem velük és a google-el is emailezni. Végül a google felülviszgálta az ügyet, mind a 3 esetben jogosulatlan volt, kvázi kimondta a google hogy illegális volt az osztrák cég cselekedete, ezért vissza lett állítva a csatornám és a céget szankcionálták.

Csinálhatok erről az esetemről én is videót mint a külföldi példa, vagy a magyar törvények nem engedik meg? + igaz hogy rágalmazás és becsületsértést itthon igaz állítással is el lehet követni? Ha igen akkor kvázi nem is csinálhatok videót és el kell hallgatnom mit csinált a cég?

2021. máj. 10. 13:33
 1/2 A kérdező kommentje:

Közben kaptam egy privát üzenetet egy ügyvédtől (elvileg, nyilván nem tudom csekkolni) azt mondta hogy nem akarja nyilvánosan kiírni de szerinte lényegében még a nevét sem szabad magyarországon megemlíteni egy cégnek nemhogy ha valami rosszat tettek, és megerősített hogy a btk szerint a becsületsértést és rágalmazást igaz dolog elmondásával is el lehet követni, de ez még hírnérrontás is lenne ráadásul.

Nagyszerű magyarország élni ahol el kell hallgatni ha valaki törvénysértést csinál mert a bűnözőknek több joga van mint nekünk...

2021. máj. 10. 17:10
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem értünk egyet, rágalmazni eleve csak akkor tudsz ha nem tudod bizonyítani, hogy igaz amit állítasz.
2022. júl. 25. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!