Apum április 9-én elhunyt, anyukám pedig felvette a nyugdíját április 13-án. Valaki azt mondta, hogy nem szabadott volna, lehet ebből baj?
Kérdező
Nem tudod hogy ki válaszol neked, ez egy anonim fórum. Ha én most leírom neked hogy ügyvéd vagyok vagy a nyugdíjintézetben dolgozom, akkor elhiszed hogy még a következő havi nyugdíjat is felvehetitek? Vagy ha azt írom le hogy vissza kell fizetnetek 17%-os kamattal az előző havit is?
A #2-es válaszoló nagyon jól írta, oda kell fordulnod ahol VALÓBAN biztos és helyes választ kaphatsz.
Fogadd el hogy ezen az oldalon mindenki válaszolhat és ennek megfelelően az is leírja a véleményét aki esetleg teljesen rosszul gondolja! Kaptál 2 választ és máris reklamálsz. Várd meg amíg több lesz, majd rájössz, hogy ez olyan mint egy szavazás - nem a helyes választ fogod megkapni hanem sokféle választ amiből lehet hogy a helytelen lesz többségben.
Ne szólj be valakinek ha már válaszolt neked, ha nem tetszik akkor lépj túl rajta, mert ez a válaszod bunkóság volt.
A nyugdíjintézetnek van elérhetősége, van az oldalán gyakori kérdések rész, ott felteheted a saját kérdésedet is és ott kapsz majd olyan választ amit el is fogadhatsz helyesnek.
VAGY fogod az internetet és arra használod amire való: megkeresed a nyugdíjfizetés szabályait, elolvasod azokat az oldalakat amiken éppen erről beszélnek (névvel, valódi hozzáértők) hogy egy haláleset kapcsán mi a kifizetett nyugdíj sorsa és akkor nem kell itt foglalkoznod olyan válaszokkal amik nem tetszenek.
És ne, ne írj nekem is választ arról, hogy nem ezt kérdezted - tudom. Csak baromira felidegesít amikor TE kérdezel és ahelyett hogy megköszönnéd hogy van aki válaszol, kioktatod csak mert nem tetszik neked amit válaszolt. Nem tetszik, ennyi - tovább lépsz arra a válaszra ami tetszik és csinálod amit akarsz.
Én ott dolgozom. A tárgyhavi nyugdíj jár, fel lehet venni, kivéve, ha élettársak voltak.
1997. évi LXXXI. tv.83-as paragrafus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!