Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A kukkolás büntetendő cselekmé...

A kukkolás büntetendő cselekménynek számít?

Figyelt kérdés
Szöget ütött a fejembe, hogy az összes ilyen hírben videorögzítésről, kamerázásról írnak. Utánaolvastam kicsit a dolognak, és semmi infót nem találtam arról, hogy a sima (videózás, fényképezés stb. nélküli) kukkolás büntetendő lenne. Lehetséges volna ez, hogy valaki mondjuk fúr egy lyukat a női zuhanyzó falába és bámul befele rajta éjjel-nappal, de képfelvételt nem készít, akkor az ellen semmilyen módon nem lehet eljárni?

2021. máj. 8. 21:33
 1/10 árokpart ***** válasza:
95%
Bizony, hogy büntetendő ha rajtakapnak simán kihívják rád a rendőrséget és ha netán több hölgy is feljelentést tesz ellened, netán halmozódik a cselekményed még az sem kizárt, hogy jópár évre hűvösre tesznek.
2021. máj. 8. 21:36
 2/10 A kérdező kommentje:
1. válaszoló, konkrét választ kérnék. Milyen törvény milyen paragrafusa alapján büntetendő?
2021. máj. 8. 21:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát jó kérdés, eszközzel tiltott adatszerzés lenne, de anélkül más kérdés. Talán a zaklatás tényállásába férhet bele.
2021. máj. 8. 22:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincs vele semmi gond ameddig nem vesznek észre :)
2021. máj. 9. 09:22
 5/10 A kérdező kommentje:

3.: Zaklatás = "abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja" (Btk. 222. §).

A zaklatás tehát minden esetben konkrét (általában fenyegető, kárt okozó) kapcsolatfelvételt jelent. A kukkolásnál viszont nincs semmilyen tényleges kapcsolatfelvétel, szóval szerintem nem fér bele a zaklatás fogalmába.

2021. máj. 9. 17:24
 6/10 anonim válasza:

Azért mégse olyan természetes kukkolni…

Személyiségi jogokat sért

2022. ápr. 27. 10:24
 7/10 A kérdező kommentje:

Sokadik felesleges és rossz válasz.

Nem azt kérdeztem, hogy csúnya dolog-e, hanem azt, hogy el lehet-e járni valamilyen konkrét paragrafus alapján az ellen, aki ilyet tesz.

2022. ápr. 27. 13:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Jó lenne tudni a válasz, mert ha nem büntetik, akkor LET’S GO!!!XD neeem, csúnya dolog az!
2022. ápr. 27. 22:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem valahol az emberi méltósághoz való jog körében kell keresgélni,ez alkotmányos jog.

Amiket eddig olvastam most, ott a te konkrét -kukkolással kapcsolatos- kérdésedre nem találok büntetőparagrafust.

2022. ápr. 27. 22:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha valaki kukkol,jelen esetemben a szomszédom hajnalban, éjjel,az udvaron áll,és a házam felé van fordulva.. régebben többször bejött az udvaromba, sőt volt hogy a lakásomba benyitott mikor azt hitte nem vagyok otthon.. én zaklatásert feljelentettem.. megfélemlítés,mindennapi életembe való beavatkozás simán megvolt..

Csak jól kell nézni az egészet,senki se hagyjon ilyeneket,sok a beteg ember a világon.

máj. 20. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!