A kukkolás büntetendő cselekménynek számít?
3.: Zaklatás = "abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja" (Btk. 222. §).
A zaklatás tehát minden esetben konkrét (általában fenyegető, kárt okozó) kapcsolatfelvételt jelent. A kukkolásnál viszont nincs semmilyen tényleges kapcsolatfelvétel, szóval szerintem nem fér bele a zaklatás fogalmába.
Azért mégse olyan természetes kukkolni…
Személyiségi jogokat sért
Sokadik felesleges és rossz válasz.
Nem azt kérdeztem, hogy csúnya dolog-e, hanem azt, hogy el lehet-e járni valamilyen konkrét paragrafus alapján az ellen, aki ilyet tesz.
Szerintem valahol az emberi méltósághoz való jog körében kell keresgélni,ez alkotmányos jog.
Amiket eddig olvastam most, ott a te konkrét -kukkolással kapcsolatos- kérdésedre nem találok büntetőparagrafust.
Ha valaki kukkol,jelen esetemben a szomszédom hajnalban, éjjel,az udvaron áll,és a házam felé van fordulva.. régebben többször bejött az udvaromba, sőt volt hogy a lakásomba benyitott mikor azt hitte nem vagyok otthon.. én zaklatásert feljelentettem.. megfélemlítés,mindennapi életembe való beavatkozás simán megvolt..
Csak jól kell nézni az egészet,senki se hagyjon ilyeneket,sok a beteg ember a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!