A védettségi igazolvány mellé minden esetben kérik a személyit is?
Szerintem hülyeség kijelenteni kategorikusan, hogy kérik, vagy sem, mert hol igen, hol nem.
Én könyvártban voltam tegnap, eleve úgy van már bekészytve az iratos tárcámban, hogy a személyivel szembeni oldalon van a védettségi igazolványom és a hölgy, mielőtt beengedett (egy gurulós asztal volt a bejáratnál, mint egy pult, ami ellenőrzés után húzott félre), megnézte bizony, hogy a nevem és a szig. szám stimmel-e.
Volt, mikor csak futólag a nevem egyezését figyelték, de nekem annyira ritka nevem van, eleve három és sajnos az is cifra, hogy kétlem, létezne még egy ilyen nevű ember, ha guglizom magam is csak a fb. profilom linkjét adja meg egyedül erre a névre.
Szóval nekem az a tapasztralaot, hogy az eddigi 4 alkalomból, mikor olyan helyre mentem, ahol kérték, két helyen alaposan, két helyen felületesen, viszont mind a égy alkalommal kellett hozzá a személyi is, mert a mögöttem állótól hallottam, hogy kérték, tőlem ugye az irattárcám átrendezése miatt nem, mert felkészültem erre direkt, ne kelljen kutakodni, meg molyolni mindig vele.
Biztosan sok helyütt ellazázzák, pláne a kisebb helyeken (a nagyok nem fognak rizikózni), de mivel eléggé ráfeküdtek az ellenőrzésekre, mert meg akarják mutatni hol lakik az úristen, aghogy máskor is, egyre kevesebben fogják megkockáztatni, ha nem akarnak pénzbirsággal, bezárással fizetni érte.
Most még partizánkodnak páran, de amint a pénztárcájuk bánja, behúzzák a féket egyre többen, mert nem akarnak becsődölni, mikor végre kinyithattak, annyira nem lesz senkinek sem fontos a partizánkodás, hogy a megélhetésével fizessen érte szerintem. Meg lehet őket érteni szerintem, a szályokat nem ők hozzák, mégis ők szívnak miatta és rajtuk csapódik le minden, miközben szívtak már éppen eleget.
A közintézmények meg nopláne szabálykövetőek, a könytváron meg sem lepődtem és tudom, hogy az uszodákban is nagyon nézik, bár én még nem voltam újra. Itt ahol lakom, közvetlenül van három kisebb étterem, mindenhol nagyon figyelnek erre, kisvállalkozó nem fog kockáztatni szintén, a falu végén esetleg, ahol tán nincs annyi vamzer, hisz magukkal szúrnának ki. A főváros és egyéb városok szabálykövetőek leszenk egyre inkább, de ez csak az én véleményem, a tévedés jogát fenntartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!