Van olyan törvény, hogy az állampolgárnak joga van megismerni a törvényeket ingyen?
Ha rajtatok múlt volna, még mindig kőbaltákkal hadonásznánk a jogállamfétisetek miatt.
Csak megsúgom, hogy minden nagy változás diktatúrában történt. Nem úgy lett a nők se egyenlők, hogy a férfiképviselők jogállami keretek közt megszavazták.
Ajjaj.... igazi tudálékos okoskodó kérdés... :-D
CSak az a baj, hogy nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy hülye okoskodik... :-D
1. A teljes BTK elérhetö online az interneten.
2. A teljes BTK elolvasható könyvárakban onlie és könyv formában is.
3. A teljes BTK megvehetö könyvként bármelyik könyvesboltban vagy az interneten.
Plusz infó: a nyugdíjasok nagy részenek VAN internet-hozzáférése. Cserébe a többségüket nem érdekli a BTK.
A kérdésedre: mindenki számára elérhetö a BTK, a törvények megismerésének semmi akadálya, kivéve, ha valakit nem érdekel.
"Ha azt kérdeztem volna, hogy van-e joga az állampolgárnak luxusautót kipróbálnia ingyen, akkor is az lett volna a válaszotok, hogy biztos van a tízezer luxusautó tulajdonos között olyan, akinek megesik rajta a szíve?"
JOGA mindenkinek van, legfeljebb LEHETÖSÉGE nincs.
De luxusautót is bárki ki tud próbálni autószalonban, nem kell valaki szivének megesni rajtuk.
"Értem már miért tart itt az ország."
Mióta ezt a kérdést megláttam, már én is kapizsgálom.
"JOGA mindenkinek van, legfeljebb LEHETÖSÉGE nincs"
Legalább beismered, hogy úgy várják el a törvények ismeretét, hogy az állampolgárnak nincs lehetősége ingyen megismernie őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!