Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miként lehetne érdekeltté...

Paradoxa kérdése:

Miként lehetne érdekeltté tenni a pártokat, hogy a szolgálati nyugdíj visszaállítása fontossá váljon számukra? Vagy a hivatásos rendvédelmiek nyugdíj előtti rendelkezési állományának előrehozatala? A lengyel kollégák módszereiből ott miért értettek?

Figyelt kérdés

2021. máj. 2. 11:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Persze vannak tippjeim, hogy miért nem.
2021. máj. 2. 16:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Nincs szakszervezeti fórum? Miért nem beszélsz a kollégákkal a csoportokban, hogy vessétek fel a kérdést a vezetésnek?
2021. máj. 2. 16:30
 13/19 A kérdező kommentje:

Szakszervezeti fórumról egyről sem tudok. Facebook csoportok talán vannak, bár ilyen kérdésekben szerintem szükség van bizonyos fokú anonimitásra. Talán nem szükséges taglalnom, hogy miért.

A vezetők nyilván tudnak ezekről a problémákról, de még nem láttam semmilyen konkrét kezdeményezést.

2021. máj. 2. 19:57
 14/19 anonim ***** válasza:

[link]

"Annak ellenére, hogy a sztrájk alapjog, mégis vannak olyan munkáltatók illetve munkakörök, amelyekben a sztrájk tilos, hiszen ilyen esetben egy sokkal fontosabb érdeket, például a nemzetbiztonságot kell védenie a jogalkotónak. Ennek értelmében nincs helye sztrájknak az igazságszolgáltatási szerveknél, a Magyar Honvédségnél, a rendvédelmi, rendészeti szerveknél és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál. Az államigazgatási szerveknél a Kormány és az érintett szakszervezetek megállapodásában rögzített sajátos szabályok mellett gyakorolható a sztrájk joga, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a hivatásos állományúak nem jogosultak a sztrájkjog gyakorlására. Nincs helye továbbá sztrájknak, ha az az életet, az egészséget, a testi épséget vagy a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné, vagy elemi kár elhárítását gátolná.

Nincs tehát lehetőség sztrájkra a rendvédelmi szerveknél, azonban egyes esetekben a munkáltató által ellátott tevékenység további korlátozást jelenthet a sztrájkra. Annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez – így különösen a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén, továbbá az áram, a víz, a gáz és egyéb energia szolgáltatását ellátó szerveknél –, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja. A még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit törvény megállapíthatja. Törvényi szabályozás hiányában a sztrájkot megelőző egyeztetés során kell a még elégséges szolgáltatás mértékéről és feltételeiről megállapodni. Ebben az esetben a sztrájk akkor tartható meg, ha a felek a megállapodást megkötötték, vagy ennek meghiúsulása esetén bármelyikük kérelmére a közigazgatási és munkaügyi bíróság jogerős határozata megállapította a még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit."

Demonstrálni lehet, bár szerintem annak is fenyítés a vége. :-(

2021. máj. 2. 20:08
 15/19 anonim ***** válasza:
14: olvasd el a 3-as bejegyzést, hogy mit csináltak a lengyelek. Úk úgy kerülték meg, hogy "sztrájkoltak", de formailag nem volt sztrájk.
2021. máj. 2. 21:56
 16/19 anonim ***** válasza:

"Demonstrálni lehet, bár szerintem annak is fenyítés a vége. :-("

Aki nem áll ki magáért, csak mindig behúzza fülét-farkát, az megérdemli a sorsát.

2021. máj. 2. 21:56
 17/19 anonim ***** válasza:

Jaj, de jó! Már látom a szupertitkos akció sz0pás részét, ami így a háziorvosokon ÉS a rendvédelmiseken fog csattanni.

Ne érts félre, én drukkolok nektek...

A rendvédelmisek másik fele meg ge fogja szavazni jövőre a moslékot, abban reménykedve, hogy onnantól még a cs3csekből is sör fog folyni, éééésss... valóban nagy mértékű változásnak leszünk tanúi - negatívban.

Nem fogom mondani utána, hogy én megmondtam, már most mondom, hogy megmondtam, ti meg majd emlékeztek rá.

Tényleg kívánom, hogy sikerüljön valami pozitívat elérnetek, de erre kevesebb az esély, mint 2 Pfizer után belehalni a covidba az USÁ-ban.

2021. máj. 3. 00:14
 18/19 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy konkrétan milyen szupertitkos akcióra gondolsz.

Egyszerűen csak felvetettem egy kérdést.

Együtt gondolkodni és beszélgetni még szabad retorziók nélkül.

Bizony a hatalmon lévőknek igen kényelmetlen lehetne, ha ennek jól hallható hangját demonstrálnánk így választások előtt. Azt sokféleképpen lehet.

Persze az ellenzéknek nevezett brigádot sem tartom többre, de volt, hogy a szolgálati nyugdíj visszaállítását is ígérgették.

Rengeteg érdekes, meglepő dolog dolgok történik, nem lehet senkinek sem hinni, aki jósolgat.

2021. máj. 3. 20:33
 19/19 anonim ***** válasza:

"Együtt gondolkodni és beszélgetni még szabad retorziók nélkül."

Természetesen gondolni bármit lehet bármikor. Csak ne hallatsszon ki...

Nekem az a problémám az egésszel, hogy a rendvédelmisek is vergődnek jobbra-balra (jogosan), de sajnos soha senkit enm érdekelt mindez. Sem a politikusokat, sem a polgárokat. Akárki kerül hatalomra jövőre, egyiket sem fogja érdekelni mindaddig, ameddig nem dől össze a világ valami kívülről jövő gebasz miatt. Mint ahogyan az egészségügyet is letojta az egész világ, ameddig nem lett covid összeomlás. Ugyanez van a rendvédelemmel is. Akármelyik párt nyer jövőre, teljesen mindegy. Mind magasról le fogja sz@rni a rendvédelmet - megint. Mert "nem prioritás".

Ezzel a betegszabis okossággal is ez lesz a gond, hogy még kivitelezhető is, de foganatja nem lesz, maximum majd rászállnak a háziorvosokra, leverik rajtuk, és a rendvédelmisen is, aztán folytatódik ugyanott, ahol befejeződött.

Főleg, hogy egy nyílt fórumon beszélitek meg, így legalább már mindenki fel is készülhet a sz0patásra. Ha gondoljátok, akkor hajrá, de szerintem ebből jó nem sül ki. De mondom, veletek vagyok...

A rendőr szakszervezet egy lófütty, nekik kellene kitaposni az utat. El kellene zavarni az összeset a frászba, és normális embereket odatenni.

A vezetési normákrül meg már ne is beszéljünk. Kontraszelekció.

Csak egy kérdés: Vajon hány civil vonulna ki tüntetni a rendőrök fizetésének megemeléséért? Költői kérdés :-(

2021. máj. 7. 20:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!