Miként lehetne érdekeltté tenni a pártokat, hogy a szolgálati nyugdíj visszaállítása fontossá váljon számukra? Vagy a hivatásos rendvédelmiek nyugdíj előtti rendelkezési állományának előrehozatala? A lengyel kollégák módszereiből ott miért értettek?
Szakszervezeti fórumról egyről sem tudok. Facebook csoportok talán vannak, bár ilyen kérdésekben szerintem szükség van bizonyos fokú anonimitásra. Talán nem szükséges taglalnom, hogy miért.
A vezetők nyilván tudnak ezekről a problémákról, de még nem láttam semmilyen konkrét kezdeményezést.
"Annak ellenére, hogy a sztrájk alapjog, mégis vannak olyan munkáltatók illetve munkakörök, amelyekben a sztrájk tilos, hiszen ilyen esetben egy sokkal fontosabb érdeket, például a nemzetbiztonságot kell védenie a jogalkotónak. Ennek értelmében nincs helye sztrájknak az igazságszolgáltatási szerveknél, a Magyar Honvédségnél, a rendvédelmi, rendészeti szerveknél és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatoknál. Az államigazgatási szerveknél a Kormány és az érintett szakszervezetek megállapodásában rögzített sajátos szabályok mellett gyakorolható a sztrájk joga, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál a hivatásos állományúak nem jogosultak a sztrájkjog gyakorlására. Nincs helye továbbá sztrájknak, ha az az életet, az egészséget, a testi épséget vagy a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné, vagy elemi kár elhárítását gátolná.
Nincs tehát lehetőség sztrájkra a rendvédelmi szerveknél, azonban egyes esetekben a munkáltató által ellátott tevékenység további korlátozást jelenthet a sztrájkra. Annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez – így különösen a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén, továbbá az áram, a víz, a gáz és egyéb energia szolgáltatását ellátó szerveknél –, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja. A még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit törvény megállapíthatja. Törvényi szabályozás hiányában a sztrájkot megelőző egyeztetés során kell a még elégséges szolgáltatás mértékéről és feltételeiről megállapodni. Ebben az esetben a sztrájk akkor tartható meg, ha a felek a megállapodást megkötötték, vagy ennek meghiúsulása esetén bármelyikük kérelmére a közigazgatási és munkaügyi bíróság jogerős határozata megállapította a még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit."
Demonstrálni lehet, bár szerintem annak is fenyítés a vége. :-(
"Demonstrálni lehet, bár szerintem annak is fenyítés a vége. :-("
Aki nem áll ki magáért, csak mindig behúzza fülét-farkát, az megérdemli a sorsát.
Jaj, de jó! Már látom a szupertitkos akció sz0pás részét, ami így a háziorvosokon ÉS a rendvédelmiseken fog csattanni.
Ne érts félre, én drukkolok nektek...
A rendvédelmisek másik fele meg ge fogja szavazni jövőre a moslékot, abban reménykedve, hogy onnantól még a cs3csekből is sör fog folyni, éééésss... valóban nagy mértékű változásnak leszünk tanúi - negatívban.
Nem fogom mondani utána, hogy én megmondtam, már most mondom, hogy megmondtam, ti meg majd emlékeztek rá.
Tényleg kívánom, hogy sikerüljön valami pozitívat elérnetek, de erre kevesebb az esély, mint 2 Pfizer után belehalni a covidba az USÁ-ban.
Nem tudom, hogy konkrétan milyen szupertitkos akcióra gondolsz.
Egyszerűen csak felvetettem egy kérdést.
Együtt gondolkodni és beszélgetni még szabad retorziók nélkül.
Bizony a hatalmon lévőknek igen kényelmetlen lehetne, ha ennek jól hallható hangját demonstrálnánk így választások előtt. Azt sokféleképpen lehet.
Persze az ellenzéknek nevezett brigádot sem tartom többre, de volt, hogy a szolgálati nyugdíj visszaállítását is ígérgették.
Rengeteg érdekes, meglepő dolog dolgok történik, nem lehet senkinek sem hinni, aki jósolgat.
"Együtt gondolkodni és beszélgetni még szabad retorziók nélkül."
Természetesen gondolni bármit lehet bármikor. Csak ne hallatsszon ki...
Nekem az a problémám az egésszel, hogy a rendvédelmisek is vergődnek jobbra-balra (jogosan), de sajnos soha senkit enm érdekelt mindez. Sem a politikusokat, sem a polgárokat. Akárki kerül hatalomra jövőre, egyiket sem fogja érdekelni mindaddig, ameddig nem dől össze a világ valami kívülről jövő gebasz miatt. Mint ahogyan az egészségügyet is letojta az egész világ, ameddig nem lett covid összeomlás. Ugyanez van a rendvédelemmel is. Akármelyik párt nyer jövőre, teljesen mindegy. Mind magasról le fogja sz@rni a rendvédelmet - megint. Mert "nem prioritás".
Ezzel a betegszabis okossággal is ez lesz a gond, hogy még kivitelezhető is, de foganatja nem lesz, maximum majd rászállnak a háziorvosokra, leverik rajtuk, és a rendvédelmisen is, aztán folytatódik ugyanott, ahol befejeződött.
Főleg, hogy egy nyílt fórumon beszélitek meg, így legalább már mindenki fel is készülhet a sz0patásra. Ha gondoljátok, akkor hajrá, de szerintem ebből jó nem sül ki. De mondom, veletek vagyok...
A rendőr szakszervezet egy lófütty, nekik kellene kitaposni az utat. El kellene zavarni az összeset a frászba, és normális embereket odatenni.
A vezetési normákrül meg már ne is beszéljünk. Kontraszelekció.
Csak egy kérdés: Vajon hány civil vonulna ki tüntetni a rendőrök fizetésének megemeléséért? Költői kérdés :-(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!