Az újrendelet szerint akkor engem az oltott édesanyám elvihet szállodába, étterembe, de az unokáját már nem?
"A védetteknek (akinek védettségi igazolványa van) este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik. A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik."
E szerint ha édesanyám rendelkezik oltási igazolvánnyal, akkor ő engem elvihet étterembe, szállodába, de az unkáját, dédunokáját már nem. Nekem nincs oltásigazolványom, 60 éves vagyok, édesanyám 84, neki van.
Nem, nem vagy gyermek.
A gyerek jogi definíciója tulajdonképpen a kiskorúság meghatározásának felel meg, ami a kulturális különbözőségek miatt országról országra változik.
A gyermekek jogairól szóló ENSZ egyezmény meghatározása szerint „gyermek az a személy, aki tizennyolcadik életévét nem töltötte be, kivéve ha a reá alkalmazandó jogszabályok értelmében nagykorúságát már korábban eléri.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!